Juridisch medewerker Grondzaken

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Samen het verschil maken in Capelle, welke talenten zet jij in?

Wij zoeken een:
Juridisch medewerker Grondzaken
36 uur per week

In de gemeente Capelle aan den IJssel wonen ruim 67.000 Capellenaren en zijn er duizenden arbeidsplaatsen. Een uitdagende ambitie staat centraal, wij weten dat de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen snel gaan. De ontwikkelingen zijn van grote invloed in en op het samenleven in onze stad. Zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de stad vinden we belangrijk. Net zoals onze maatschappelijke taak zó vormgeven dat iedere Capellenaar mee kan doen. Wij anticiperen op wat er op ons afkomt.

Hoe doen wij dat?
Met lef en daadkracht onderscheiden wij ons en ideeën en initiatieven moedigen wij aan:

 • Wij zijn er voor alle Capellenaren.
 • Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerken ons.
 • De basis is op orde en innovatie staat voorop.
 • Samenwerken is vanzelfsprekend.


Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

Capelle aan den IJssel is een ambitieuze gemeente. De afgelopen jaren hebben honderden Capellenaren meegedacht over de verbetering van Capelle. En nu zijn we alle plannen samen met bewoners en organisaties aan het uitvoeren. Capelle is in beweging. Wil je meer informatie over werken bij de gemeente Capelle aan den IJssel en in het bijzonder de afdeling Stadsontwikkeling, neem een kijkje op www.capellebouwtaandestad.nl.

Om alle ambities van de stad waar te maken, zoeken we een Juridisch medewerker grondzaken die met lef en creativiteit uitdagingen aangaat en die staat te trappelen om aan de slag te gaan.

Wat ga je doen?
Je stelt diverse privaatrechtelijke overeenkomsten op en voert deze uit, zoals verhuur- en verkoopovereenkomsten van gemeentelijke gronden, aan –en verkoopovereenkomsten alsmede overeenkomsten voor zelfonderhoud gemeentelijk groen. Je ondersteunt projectleiders bij het opstellen van samenwerkings-, intentie- en anterieure overeenkomsten in kader van kostenverhaal en je adviseert projectleiders in de onderhandelingen hierover met projectontwikkelaars. Je adviseert bij allerlei juridische vraagstukken bij gebiedsontwikkeling, ruimtelijke- en bouwprojecten. Je stelt concessieovereenkomsten op voor reclame-uitingen in openbaar gebied. Je adviseert over en stelt overeenkomsten op m.b.t. brandstofverkooppunten. Je onderhoudt contacten met en overlegt met het bestuur, het management, externe adviseurs, notarissen en makelaars op het gebied van grondzaken.

Wat vragen we?
Wij zijn specifiek op zoek naar kandidaten met minimaal een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau, bij voorkeur in privaatrecht (kan ook hbo-niveau zijn, met voldoende ervaring).
Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van vastgoedrecht en overeenkomstenrecht en ervaring met de juridische aspecten van gebiedsontwikkeling, het liefst in een gemeentelijke organisatie.
Wij zoeken iemand die zichzelf herkent in het volgende: inspirerend, accuraat, sparringpartner, netwerker, resultaatgericht, verbindend, flexibel, open en initiatiefrijk.

Dit is wat we van jou verwachten:

 • Je hebt kennis van de grondexploitatiewet en ervaring met kostenverhaal.
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.
 • Je kunt goede relaties met bewoners, collega’s en bedrijven opbouwen en onderhouden.
 • Je bent creatief en denkt in oplossingen en mogelijkheden.
 • Je beschikt over ondernemerschap, daadkracht en lef.
 • Je hebt een pragmatische blik, een scherp analytisch inzicht en een stressbestendige houding.
 • Je hebt inzicht, ervaring en handigheid in het werken met maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen.


Wat bieden wij?
Een uitdagende functie, die je in samenwerking met professionele en plezierige collega’s invult. De functie is ingeschaald in schaal 10 (maximaal maandsalaris € 4.450, - salarisindeling per 1 juli 2020), waarbij we kijken naar je opleiding en de ervaring die je meebrengt. Daarnaast kent de gemeente Capelle aan den IJssel uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden waaronder eigen regie op de inzet van 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. Capelle koestert de talenten van haar medewerkers. Afhankelijk van jouw ambitie, belangstelling en kennis krijg je de kans jezelf snel verder te ontwikkelen. Dat kan zijn naar een zwaardere rol in het vakgebied van grondzaken, maar ook breder binnen de gemeentelijke organisatie.

We werken vanuit een modern kantoor met flexibele werkplekken in het centrum van de stad. Er is gratis parkeergelegenheid en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend.

Meer informatie en solliciteren
Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Bekijk dan onze website www.capelleaandenijssel.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Leen Verschoor, Senior Beleidsadviseur Grondzaken, via telefoonnummer (010) 28 48 634.

Heb je nog verder vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met HR-medewerkers: Daphne, Keltoum of Annette, via telefoonnummer (010) 284 8303.

Sollicitatie
Solliciteren kan alleen via het online sollicitatieformulier. Jouw cv en motivatie ontvangen we graag vóór maandag 14 september. Richt je sollicitatie aan Senior HR-adviseur Korstiaan Hoogvliet.

De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 17 september 2020.
De tweede gesprekken staan gepland op woensdag 23 september 2020.
Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op dinsdag 29 september 2020.

De vacature is zowel intern als extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid