Juridisch Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Introductie:
KVK maakt zich klaar voor de toekomst. Om beter te kunnen inspelen op de wensen van onze klanten maken wij onze dienstverlening flexibeler en onze ICT up-to-date. KVK zet vol in op digitalisering en heeft zichzelf als doel gesteld om de beste digitale dienstverlener te worden binnen de publieke sector. Alles om het leven van de ondernemer makkelijker te maken: KVK werkt voor ondernemers!Jouw kracht:
Je bent een jurist, die gedreven is om zaken aan te pakken en op te lossen. Je ontwikkelt en actualiseert je kennis continu en deelt graag wat jij weet. Je snapt de uitdagingen rondom de openbaarheid van overheidsinformatie. Je hebt de vaardigheden om niet-juristen helder uit te leggen wat de keuzes zijn ten aanzien van vraagstukken, neemt de verantwoordelijkheid om een advies te geven en bent in staat risico’s te duiden en oplossingsrichtingen te benoemen en te bedenken. Ook ben je sensitief en begrijp je dat verschillende stakeholders verschillende belangen hebben, waarbij je altijd werkt in lijn met de strategie van de organisatie. Je weet dat het aantal Wob-verzoeken de komende jaren toe zal nemen en hebt zin om je schouders eronder te zetten. Je bent verder analytisch en pragmatisch, stressbestendig en een teamspeler, resultaatgericht en flexibel met daarbij oog voor de belangen die spelen. Je kunt omgaan met tijdsdruk en je weet anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en begrip te krijgen. Vanzelfsprekend beschik je over een goede schrijfvaardigheid. Met jouw kennis en ervaring lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van KVK.

Wat we vragen:
Als juridisch adviseur adviseer je de organisatie over tal van juridische vraagstukken. Op het gebied van haar wettelijke taken, volg je actief de ontwikkelingen m.b.t. relevante wetgeving en initieer je procedures waar nodig. Je vindt het leuk om als juridisch adviseur in de volle breedte van de KVK organisatie te werken en wil onderdeel uitmaken van de ontwikkeling ervan. Hierbij richt je je met name op transparantie en de informatiehuishouding van de KVK organisatie. Dit betekent dat jij affiniteit moet hebben met wetten als de Wet openbaarheid van bestuur, Wet open overheid, Archiefwet, Algemene wet bestuursrecht, Wet hergebruik van overheidsinformatie etc. En je zal kennis opbouwen van de Handelsregisterwet, Wet op de Kamer van Koophandel, hieraan aanverwante wet- en regelgeving en de daar bijhorende digitale ontwikkelingen. Je zult dagelijks vanuit de organisatie komende vragen beantwoorden en zelfstandig Wob-verzoeken behandelen. Naast deze operationele afhandeling van Wob-verzoeken zal je ook bezig gaan met een strategische langere termijn visie. Over hoe wij als organisatie praktisch met bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van transparantie en informatiehuishouding om willen gaan.

Functieprofiel:

 • Een afgeronde WO-opleiding Rechten, bij voorkeur afstudeerrichting staats- & bestuursrecht;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van en ervaring met de Wet openbaarheid van bestuur en de Algemene wet bestuursrecht;
 • Bij voorkeur ook kennis van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van archief- en informatiebeheer of de bereidheid te hebben zich hierin te verdiepen;
 • Aantoonbare ervaring met het behandelen van Wob-verzoeken en het nemen van besluiten;
 • Een visie op het gebied van transparantie en overheidsinformatiehuishouding.

​​Wat wij jou bieden:
Vanuit KVK krijg je veel ruimte om je persoonlijk en inhoudelijk verder te ontwikkelen. Kortom, een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. Er staat een enthousiast team voor je klaar.

En verder:

 • Een fulltime functieschaal 11 (min. €3437 - max. €5281) afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring;
 • Een Individueel Keuzebudget van 16,37%;
 • Shuttel vervoerskaart;
 • 35 vakantiedagen (inclusief 12 ADV-dagen op basis van fulltime inzet);
 • Goede verlof-, pensioen en ziektekostenregeling.


Werken voor ondernemers:
Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. Dit doen we zoveel mogelijk online. We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.

Tijd om te ondernemen:
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Claire Willekens, Recruiter, via (06) 41 76 51 76.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren graag via de Solliciteren button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid