Jurist (36 uur)

Vacature Jurist (36 uur)

Het Ctgb staat voor de deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordelingen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu.

Hoe? Door onze kennis in te zetten bij het ontwerp en de uitvoering van het toelatingsproces en toetsingskaders in Nederland en Europa. We zien een positie bij de Europese top (inhoudelijk en procesmatig) van toelatingsautoriteiten als een waarborg voor blijvende invloed op het nationale en Europese toelatingsproces.

Als ambitieuze organisatie streven wij naar een hoge kwaliteit en optimaliseren wij continu het toelatingsproces. Helpt jouw deskundigheid ons hierbij verder?

Onze uitdaging voor jou

Als je van het oplossen van ingewikkelde juridische issues houdt dan ben je bij ons op je plek. Als jurist zul je merken dat dossiers nooit hetzelfde zijn en dat een zorgvuldige weging van de vaak tegengestelde belangen veel creatieve inzet van je vraagt. Je draagt bij aan trendsettende uitspraken die doorwerken in andere lidstaten en aan nationale en Europese regelgeving.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • de vertegenwoordiging van het Ctgb in bezwaar- of beroepsprocedures.
  • Je behandelt Wob- en openbaarmakingsverzoeken.
  • Je adviseert collega’s, het Management Team en het College.
  • Je stelt regelgeving van het Ctgb op en ondersteunt bij het opstellen van nationale of Europese wet- en regelgeving.

Waardoor

Je competenties zijn voor ons belangrijker dan je werkervaring. Op de eerste plaats staat dat je het leuk vindt om samen te werken met mensen van andere disciplines, en met je collega-juristen met wie je vaak samen optrekt in een zaak. Je houdt van sparren en kennis delen en draagt op die manier bij aan de juridische kwaliteit van het team.

Omdat we als team samen verantwoordelijk zijn voor de dossiers, vragen we van jou flexibiliteit, omdat we over en weer voor elkaar inspringen als het ineens druk wordt. Je creativiteit en oplossingsgerichtheid zijn nodig om de vaak tegengestelde belangen goed te wegen en om juridisch houdbare opties in complexe dossiers te bedenken. Je vindt het leuk om gevraagd en ongevraagd juridische risico’s begrijpelijk te verwoorden zodat ook niet-juristen daarnaar kunnen handelen.

We bieden jou een ruim inwerktraject met veel begeleiding en ruimte om opleidingen te volgen. Ook krijg je allerlei verantwoordelijkheden zoals het pleiten bij de rechter of de bezwaarschriftencommissie of het samenwerken met ministeries. Je kunt je specialiseren en zo een belangrijke vraagbaak worden.

Waarmee

Van een jurist verwachten wij:

  • Een afgeronde opleiding Nederlands bestuursrecht of Europees recht.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Samenwerkingsgerichtheid, creativiteit, flexibiliteit en overtuigingskracht.
  • Affiniteit met het werk(terrein) van het Ctgb.
  • Ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures is een pré.

Waarvoor

Je kunt van ons een stimulerende en uitdagende werkomgeving verwachten in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke betekenis. Er heerst een informele en professionele werksfeer. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je goede arbeidsvoorwaarden welke geregeld zijn in de Cao Rijk met een salaris conform schaal 10-11 (min € 2.737,5/ € 5.003,97) van de Cao Rijk, pensioenopbouw bij het ABP en een individueel keuzebudget van 16,37%.

Wanneer

Je kunt solliciteren vóór 17 september 2020 via de 'Solliciteer' button.

Gezien de huidige situatie rondom de coronamaatregelen informeren wij kandidaten of de gesprekken in ons kantoor plaatsvinden of dat deze via Webex/Skype zullen plaatsvinden. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met mevrouw mr. C. Gommans, teamleider Juristen, telefoonnummer 0317-471810. Je kunt je motivatiebrief (in het Nederlands) en CV versturen o.v.v.: vacature 20071510 Jurist. Voor overige informatie verwijzen wij naar onze website .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid