Beleidsadviseur/ Actiejurist

Beleidsadviseur/ Actiejurist
32 uur - Utrecht

Wie werkt bij de FNV doet ertoe.

Want je werkt voor de grootste vakbond in Nederland met 1 miljoen leden. Dat zijn werknemers, maar ook uitkeringsgerechtigden, jongeren en gepensioneerden. Samen helpen we die aan een sterke positie in de samenleving. Je kunt dus daadwerkelijk iets betekenen voor onze maatschappij. We hebben een stevige ambitie op het gebied van arbeid en inkomen. We vertolken de stem van onze leden in de politiek, in alle sectoren, in de bedrijven, lokaal, nationaal en internationaal.  Er is veel werk te verrichten! Prachtig dat je ons daarbij wilt helpen.

Wat ga je doen als Beleidsadviseur/Actiejurist?
Als beleidsadviseur/actiejurist maak je deel uit van het team beleidsadviseurs/juristen van de Beleidsadviesgroep (BAG) van de FNV.

Je adviseert voornamelijk op het gebied van (collectief) arbeidsrecht en collectief actierecht. Het gaat dan onder meer om vragen op het gebied van cao recht, sociale plannen etc. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en ondersteunen van (strategisch) FNV beleid. Je volgt, analyseert en signaleert trends op het de genoemde thema’s en adviseert gevraagd en ongevraagd van visie tot praktisch beleid. Je verzamelt kennis en maakt die ook beschikbaar. Je vertegenwoordigt de FNV in diverse (overleg)organen en onderhoudt een relevant netwerk. Bovendien werk je mee aan publicaties in relevante media en verzorg je inleidingen en cursussen. Als actiejurist hou je je bezig met juridische advisering bij de voorbereiding en uitvoering van collectieve acties georganiseerd door de FNV.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een studie rechten afgerond met het keuzevak (collectief) arbeidsrecht.
 • Actuele kennis en ervaring als (actie)jurist/beleidsadviseur op de bovengenoemde onderwerpen is een pré.
 • Gevoel voor politieke verhoudingen is onmisbaar.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, visie, en analytisch vermogen en kunt strategisch denken.
 • Je vindt het plezierig om in teamverband te werken en kennis te delen en daar waar nodig op te halen.
 • Daarnaast beschik je over goede adviesvaardigheden en een klantgerichte instelling.
 • Je bent flexibel en bent in staat op verschillende niveaus (schriftelijk) te communiceren en je namens FNV overtuigend te presenteren. 
 • Als actiejurist kun je onder druk werken en ben je bereid om ook in de avonden en weekenden te werken als een actietraject dat vereist.


Wij bieden

 • Een afwisselende functie voor 31,5 uur per week. Het betreft een contract voor een jaar.
 • De functie is ingedeeld in schaal 13 van de cao FNV-organisaties (€ 3.650 - € 5.141) op basis van een 35-urige werkweek.
 • 28 vakantiedagen en 4 dagen levensfasebudget;
 • Een goede pensioenregeling, 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en
  mogelijkheden voor scholing/loopbaanontwikkeling.
 • De standplaats is het Centraal vakbondshuis in Utrecht.


Wil je meer weten?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marlon Verburg teamleider Beleidsadviesgroep, telefoonnr. 06-13047907 of per mail: marlon.verburg@fnv.nl.

Reageren?
Solliciteer uiterlijk 22 oktober 2020 via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Over de FNV
FNV behartigt de belangen van ruim 1 miljoen werkende en niet-werkende leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden, in de politiek, nationaal en internationaal in de sector, in de bedrijven en regionaal/lokaal.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Bedrijfsjurist, Beleidsmedewerker, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening