Consulent Participatie en Inkomen / Jurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Consulent Participatie en Inkomen

Wat ga je doen

Jouw doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar vermogen laten werken en meedoen in de samenleving. Je begeleidt mensen die een beroep op doen een voorziening, zoals een bijstandsuitkering. Je controleert op rechtmatigheid of dat er sprake is van voorliggende voorzieningen. Als dat het geval is, regel je niet alleen de uitkering, maar tegelijkertijd zorg je voor perspectief. In de praktijk ziet dat er als volgt uit:

 • Je voert gesprekken met je cliënten, samen onderzoeken jullie mogelijkheden en stellen een ondersteuningsplan op.
 • Je neemt belemmeringen voor het vinden van werk weg. Je regelt bijvoorbeeld professionele hulp, Kinderopvangtoeslag of een omscholingstraject.
 • Je voert regie over de uitvoering en de samenwerking tussen verschillende partijen. Je bewaakt gemaakte afspraken en komt met oplossingen als er onverhoopt een kink in de kabel dreigt te komen.


Werkwijze en team
Je maakt onderdeel uit van het Servicepunt, dat ca. 50 collega’s telt en zich kenmerkt door een grote diversiteit. Samen streven we ernaar dat iedereen meedoet en als daar hulp bij nodig is, dan regelen we die! Wat maakt het werk van een consulent in Katwijk interessant?

 • Je beheert je eigen caseload. Dat betekent dat je niet een x-aantal aanvragen per week behandelt, maar dat je je ‘eigen’ klanten gedurende het hele traject begeleidt.
 • We passen een integrale benadering toe. Stel dat een klant behoefte heeft aan ondersteuning op grond van de Wmo, dan hoef je jouw klant niet door te verwijzen naar een collega of instantie, maar handel je die aanvraag zelf af.
 • Je krijgt alle ruimte om je werk naar eigen inzicht uit te voeren. Onze organisatie kenmerkt zich door een open en informele cultuur met korte lijnen. Er is alle ruimte om met vakcollega’s te sparren, onder ander in het wekelijkse werkoverleg.


Jouw visitekaartje
Je wilt écht iets voor anderen betekenen. Dat betekent dat je niet zomaar aan iedere hulpvraag gehoor geeft. Je luistert van nature goed naar mensen, vraagt door en krijgt zo snel inzicht in het probleem achter het probleem. Vanuit dat startpunt stroop je je mouwen op en ondersteun je jouw klanten. Je krijgt hen ertoe dat ze denken in hoe ze zaken voor elkaar krijgen, in plaats van denken in belemmeringen. Jouw werkwijze kenmerkt zich door doortastendheid, het maken van heldere afspraken en het stelselmatig bewaken ervan. Je deelt je tijd effectief in, stelt prioriteiten en blijft doelmatig werken, ook als de hoeveelheid werk tijdelijk hoog is.

Functie-eisen
Wij nemen onze dienstverlening aan inwoners serieus, daarom rekenen we op de professionaliteit van onze collega’s. Voor deze veelzijdige functie vragen wij de volgende kwalificaties:

 • Je beschikt over een hbo-bachelor diploma, bijvoorbeeld met een opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, consulent werk en inkomen of ergotherapie.
 • Je neemt ten minste drie jaar werkervaring mee als consulent Participatiewet bij een gemeente.
 • Jouw kennis van de Participatiewet is uitgebreid en up-to-date, kennis van de Wmo en de Jeugdwet beschouwen wij als pre.


Wat wij jou bieden
Jouw werk is meer dan je salaris: helpt anderen hun plek in de maatschappij weer in te nemen. De voldoening die je daarvoor krijgt, is bijna niet in geld uit te drukken. Natuurlijk zetten we er ook graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover. Een overzicht:

 • Je salaris bedraagt maximaal € 4.008,- bruto per maand o.b.v. 36-u/wk.
 • Je krijgt een budget van 17,05% bovenop je salaris dat je naar eigen inzicht inzet. Denk aan extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
 • Je ontvangt reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Je treedt in dienst voor een jaar, met zicht op een vast dienstverband.


Hoe je kunt solliciteren
Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Deel je motivatie en cv door op de sollicitatiebutton te klikken. Doe dat uiterlijk op 9 september 2020, want dan sluiten we de vacature. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 16 en 18 september 2020.

Voor meer informatie neem je contact op met Elske Beukers via 06-44391693. Elske is recruiter en vertelt je graag meer over deze vacature en het team.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid