Juridisch adviseur arbeidsrecht

Juridisch adviseur arbeidsrecht
Utrecht, 32-36 uur per week

Sinds januari is er in het arbeidsrecht voor gemeenten veel veranderd. Onveranderd zijn de uitdagende dossiers waar jij je tanden in kunt zetten!

Dit is je werk
Als juridisch adviseur arbeidsrecht adviseer je leidinggevenden en HRM-adviseurs in vaak ingewikkelde vraagstukken, die de arbeidsrelatie van één of meer medewerkers raken. Denk aan: ontslag, disciplinaire maatregelen, arbeidsongeschiktheid en vraagstukken op het gebied van integriteit. Daarbij vertegenwoordig of ondersteun je leidinggevenden als er geschillen ontstaan. Je neemt deel aan organisatiebrede werkgroepen. Je werkt in een praktijkgroep nauw samen met 2 collega-adviseurs. Daarnaast heb je veel contact met collega's van de afdeling Mens & Organisatie (HRM).

Je werkt vanuit het cluster Juridische Dienstverlening (25 fte) van het organisatieonderdeel Juridische Zaken. Wij zijn verantwoordelijk voor het gevraagd en ongevraagd juridisch adviseren van de organisatieonderdelen van de gemeente Utrecht en het coördineren/behandelen van gecompliceerde Wob-verzoeken en klachten. Daarnaast werken in ons cluster 2 advocaten in dienstbetrekking. Onlangs hebben wij een Geschillenloket geopend, waar medewerkers van de gemeente Utrecht terecht kunnen voor advies als zij een probleem in hun arbeidsrelatie ervaren. Vanuit het loket kan bijvoorbeeld bemiddeling of mediation worden geboden.

Dit bieden we je
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken wij optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

 • Een werkweek van 32-36 uur met een bruto maandsalaris tussen de € 3.561,- en € 5.169,- op basis van 36 uur (schaal 11). Het precieze bedrag stemmen wij af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal (schaal 10A) behoort tot de mogelijkheden.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met een maand proeftijd, met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
 • Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding. Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen zoals (online) sporten met collega's, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.


Dit vragen we van je

 • Je hebt een afgeronde universitaire bachelor Nederlands recht en één of meer afgeronde universitaire masters, bij voorkeur arbeidsrecht. Kennis van (voorheen) ambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht is een pre.
 • Je hebt recent tenminste 5 jaar werkervaring in het arbeidsrecht. Heb je ervaring opgedaan bij overheidsorganisaties en/of kennis van de gemeentelijke cao dan is dat een voordeel.
 • Je bent toegankelijk en proactief.
 • Je combineert inhoudelijke kennis met een laagdrempelige en oplossingsgerichte houding. Je kunt problemen goed analyseren en denkt mee met de klant. Je bent in staat om zelfstandig lastige dossiers tot een goed eind te brengen.
 • Je bent communicatief vaardig en een stevige gesprekspartner voor managers op alle niveaus binnen de gemeentelijke organisatie.
 • Je bent gericht op samenwerking, afstemming en het delen van kennis.


Dit is handig om te weten
Enthousiast geworden om als juridisch adviseur arbeidsrecht aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer uiterlijk tot en met 20 september 2020 via het online sollicitatieformulier. Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Esther van de Laar, juridisch adviseur arbeidsrecht, via telefoonnummer 030 - 286 15 59 (t/m 10 september) en vanaf 11 september kun je bellen met Gabriëlle van der Sprong, juridisch adviseur arbeidsrecht, via telefoonnummer 030 - 286 13 68.

Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marcel Slothouber, clustermanager Juridische Dienstverlening, via telefoonnummer 030 - 286 26 22 of met Chawa Verwer, recruiter, via telefoonnummer  030 - 286 27 98. Kijk voor meer informatie over werken bij gemeente Utrecht op www.werkenbijutrecht.nl.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen is het stadskantoor van de gemeente Utrecht voorlopig gesloten voor bezoekers. We maken zoveel mogelijk gebruik van videobellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist