(Medior) privacy jurist – 24 uur per week

Werkomgeving

Het Erasmus MC is constant in beweging, enerzijds door voortdurende wijzigingen in landelijk beleid en wet- en regelgeving en anderzijds door het veranderende landschap voor zorginstellingen.

De afdeling Control & Compliance (C&C), onderdeel van het Servicebedrijf, bestaat uit Financieel Beheer, Audit, Business Control en Juridische Zaken. Juridische Zaken adviseert de Raad van Bestuur, Afdelingen, Thema’s en het Servicebedrijf binnen het ziekenhuis over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Juridische Zaken houdt zich onder meer bezig met de advisering op het gebied van regulering (gezondheidszorg en gegevensbescherming), regionale en (inter-)nationale samenwerking en contractering met zorginstellingen in de keten, (Europese aanbestedingen bij) inkoop-trajecten, contact met Openbaar Ministerie en politie, aansprakelijkheidszaken, medisch-ethische dilemma’s, arbeidsrechtelijke aangelegenheden, klachten- en geschillenbehandeling (patiënten en medewerkers) en mediation.

Functie inhoud

Bij het Erasmus MC raakt gegevensbescherming de kern van waar zij voor staat: excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Als privacy jurist ben je werkzaam binnen de Privacy Kennis Organisatie (“PKO”) dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Juridische Zaken. Het PKO bestaat uit de chief privacy officer, drie privacy juristen, een adviseur gegevensbescherming en de certified information security officer en is hét expertisecentrum op het gebied van privacy binnen het Erasmus MC. Het PKO heeft als doel het borgen van de privacy van patiënten, medewerkers en studenten. Dit doet het PKO door het adviseren over uiteenlopende privacy vraagstukken binnen de domeinen: Patiëntenzorg, Onderzoek, Onderwijs en Bedrijfsvoering. Daarnaast houdt het PKO zich bezig met het creëren van awareness door het ontwikkelen en het geven van trainingen.

Als privacy jurist heb je een gevarieerde en uitdagende baan die bestaat uit de volgende aspecten:

 • Je adviseert over de naleving en uitvoering van het privacybeleid.
 • Je adviseert over het privacybeleid en modellen, formats en standaard-overeenkomsten, waaronder de verwerkersovereenkomst.
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s).
 • Je adviseert over bepalingen in verwerkersovereenkomsten en faciliteert bij het opstellen, aanpassen en uitonderhandelen daarvan.
 • Je adviseert over mechanismen voor internationale uitwisseling van persoonsgegevens naar landen buiten de EU/EER.
 • Je adviseert over privacy-gerelateerde bepalingen in overeenkomsten met derden waarbij persoonsgegevens worden uitgewisseld.
 • Je adviseert over de nieuwe en gewijzigde verwerkingen/registraties in verwerkingenregister/verwerkingsgrondslagen.
 • Je ontwikkelt bewustwordingsprogramma’s en geeft privacytrainingen aan medewerkers.
 • Je adviseert over privacy-by-design bij ontwikkeling van nieuwe systemen in samenwerking met de pijler I&T en de CISO.
 • Je adviseert bij de afhandeling van datalekken (volgens de meldprocedure).

De werkzaamheden zijn divers, waarbij je zowel zorgt voor advisering als implementatie.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding (met als specialisatie IT-, privacy- en/of internetrecht).
 • Een relevante certificering (CIPP/E, CIPP/M, CDPO of gelijkwaardig) is een pre.
 • Je hebt twee tot zes jaar werkervaring op het gebied van privacy- en gegevensbescherming in een grote complexe organisatie.
 • Ervaring c.q. affiniteit met IT en de gezondheidszorg is een pre, evenals affiniteit met of kennis van het gezondheidsrecht.
 • Ook heb je kennis van informatietechnologie en informatiebeveiliging en ben je goed in staat om de juridische theorie te vertalen naar praktische oplossingen.
 • Je kan zowel zelfstandig als binnen een team werken en beschikt over goede adviesvaardigheden.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.383,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met mw. E.B.M.G. Vervoordeldonk-Meuleman, chief privacy officer, telefoon: 06 373 833 98. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via: 06 500 310 06 of stuur een WhatsApp.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de 'Solliciteer' button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist