Vakreferent / Subject Librarian voor het domein Rechten

De Universitaire Bibliotheken Leiden zoeken een

Vakreferent / Subject Librarian voor het domein Rechten

De werkzaamheden
De afdeling Faculty Liaison & Diensten zoekt een vakreferent die samen met de collega’s een brug vormt tussen de Faculteit Rechtsgeleerdheid en de Universitaire Bibliotheken Leiden. De nieuwe collega treedt op als gesprekspartner voor onderzoekers en docenten, draagt zorg voor de collectievorming en verzorgt instructies aan studenten en medewerkers. Je werkt vanuit jouw deskundigheid en met een innovatieve instelling nauw samen met collega vakreferenten en met specialisten van de UBL op het gebied van bijvoorbeeld datamanagement, Open Access en auteursrechten. Tot de werkzaamheden behoren:

 • Het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid en met name binnen de domeinen Publiekrecht, Privaatrecht, Metajuridica en de Fiscaal en Economische vakken;
 • Afstemmen van de collecties en andere informatiediensten op de informatiebehoefte bij onderwijs en onderzoek;
 • Budgetbeheer van de toegewezen collectiebudgetten;
 • Het ontwikkelen, organiseren en geven van gespecialiseerde instructies en cursussen op het gebied van informatievaardigheid;
 • Informatievoorziening en voorlichting over diensten van de UBL in het algemeen;
 • Initiëren van nieuwe diensten en meewerken aan de ontwikkeling daarvan.

Profiel

 • In het bezit van een juridische master;
 • Aantoonbare interesse in en bij voorkeur werkervaring in de bibliotheek- en informatiesector;
 • Bekendheid met het onderwijs- en onderzoeksproces binnen rechtsgeleerdheid;
 • Een innovatieve instelling met aantoonbare kennis van en ervaring met relevante ICT-toepassingen in onderwijs en onderzoek;
 • Aantoonbare didactische vaardigheden en een klantgerichte instelling;
 • Communicatief vaardig met een uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Beschrijving organisatie
De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

Wij bieden
Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Daarna behoort bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Marco de Niet, Divisiemanager Onderzoek en Onderwijs diensten, email m.c.de.niet@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 1575.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 11 oktober 2020 per e-mail worden gericht aan VacaturesPenOServices@bb.leidenuniv.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Overig, Universiteit/HBO Onderwijs