Bedrijfs-en Verenigingsjurist FNV

Ben jij die daadkrachtige bedrijfs- en verenigingsjurist die het een uitdaging vindt om voor het algemeen- en dagelijks bestuur en de directie te werken? Ben jij gewend om secuur juridisch advies te geven en weet je als geen ander snel verbanden te leggen met politieke sensitiviteit? Dan zijn wij op zoek naar jou. FNV is voor de directie en het algemeen bestuur op zoek naar een zelfstandige bedrijfs- en verenigingsjurist. 

Hoe ziet je werkdag eruit

Als bedrijfs- en verengingsjurist heb je twee functies in één, je gaat namelijk werken als bedrijfsjurist en verenigingsjurist. Hierdoor is geen werkdag hetzelfde. Als bedrijfsjurist werk je voor de algemeen directeur van de werkorganisatie van FNV. Hierbij geef je advies over het juridisch- en strategisch beleid, lopende contracten, overeenkomsten en bijbehorende aansprakelijkheden. Deze onderwerpen behoren tot  het  algemeen verbintenissenrecht, aansprakelijkheidsrecht en het medezeggenschapsrecht.

Als verenigingsjurist werk je voor het algemeen- en dagelijks bestuur van FNV. In deze functie verdiep jij je in het rechtspersonenrecht waarbij de nadruk ligt op het verenigingsrecht en adviseer je de algemeen secretaris op juridisch en strategisch vlak. In deze functie is het belangrijk dat je situaties kunt overzien en snel verbanden weet te leggen, zodanig dat je de algemeen secretaris ook in acute situaties kunt voorzien van juridisch advies.

 Ben je op zoek naar een baan waarbij geen werkdag hetzelfde is? Lees dan snel verder, hierbij een kleine greep uit de werkzaamheden.

 •  Het geven van juridisch advies over het verenigingsbeleid en het blijven ontwikkelen van dit beleid en participeren in relevante project- en/o stuurgroepen.
 •  Het ontwikkelen en het schrijven van juridische reglementen, statuten, gedragscodes, richtlijnen en regelgeving.
 •  Het inhoudelijk en procedureel voorbereiden van zittingen en hierin optreden als gemachtigde van de FNV, namens het verenigingsbestuur en/of de directie van de FNV.
 •  Het geven van advies over uiteenlopende verenigingsrechtelijke vragen aan het Algemeen en Dagelijks Bestuur. Hierbij heb je oog voor de politiek-sociale omgeving van de FNV, de rol van het ledenparlement
   en de sectoren.
 •  Het geven van juridisch advies en het opstellen van overeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen ten behoeve van de directie.
 •  Het adviseren van de Algemeen Directeur en MT leden (in samenspraak met de senior Bestuurs- en Directie Secretaris) omtrent de toepassing van de WOR inzake advies en instemming.

Jouw team

Als bedrijfs- en verenigingsjurist ben je werkzaam binnen de afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning (BDO) van de FNV. Dagelijks werk je voor de Algemeen Secretaris en de Algemeen Directeur. In deze functie werk je nauw samen met de strategisch verenigingsadviseur, (senior) bestuurssecretarissen en klachtencoördinatoren. Tot slot werk je ook samen met een ervaren bedrijfs- en verenigingsjurist. Je wordt door de huidige bedrijfs- en verenigingsjurist ingewerkt en waar nodig nemen jullie ook de werkzaamheden van elkaar over. 

Wat vragen wij

 •  Je hebt een academisch werk- en denkniveau Nederlands recht.
 •  Je beschikt over ruime ervaring als (bedrijfs-)jurist binnen een complexe bestuurlijke omgeving/organisatie.
 •  Kennis en bij voorkeur vijf jaar relevante ervaring op het gebied van het algemeen verbintenisrecht, ondernemings- en rechtspersonenrecht,  intellectueel eigendomsrecht en op het gebied van medezeggenschap.
 •  Je bent bereid je te verdiepen in het verenigingsrecht.        
 •  Je bent een stevige persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden en je hebt strategisch inzicht.
 •  Een praktische juridische en actieve opstelling is van groot belang voor de uitoefening van je functie. 

Wat bieden wij

 •  Een fulltime contract van 35 uur per week.
 •   Het salaris ligt tussen € 3.760 - € 5.295 conform de cao FNV-organisaties schaal 13 op basis van een 35-urige werkweek.
 •   Een moderne werkplek in ons Centraal Vakbondshuis in Utrecht. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om thuis te werken en ontvang je een laptop en telefoon.
 •   28 vakantiedagen en 4 dagen levensfasebudget.
 •   Een goede pensioenregeling, 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en mogelijkheden voor scholing/loopbaanontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Wordt jij onze bedrijfs- en verenigingsjurist? Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Solliciteren kan tot uiterlijk 16 oktober 2020 via de sollicitatie button.

Meer informatie

Wil je meer weten? Dat kan zeker. Voor inhoudelijke vragen neem dan contact op met Juliët Limburg, Advocaat IBB, via email Juliet.Limburg@fnv.nl of via telefoonnummer 06 46 98 81 14.  

 Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Dan beantwoord Elles Platenkamp, Adviseur Recruitment graag je vragen via email elles.platenkamp@fnv.nl of via  088 36 80 732.

Over de FNV

FNV behartigt de belangen van ruim 1 miljoen werkende en niet-werkende leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden, in de politiek, nationaal en internationaal in de sector, in de bedrijven en regionaal/lokaal.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Dienstverlening algemeen, Bedrijfsjurist, Jurist