Inspecteur / Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Inspecteur / Buitengewoon Opsporingsambtenaar
36 uur | Dordrecht

Sta jij stevig in jouw schoenen en neem je de verantwoordelijkheid voor het naleven van de regels en normen? Wil je werken binnen een complexe en uitdagende omgeving waar geen dag hetzelfde is? Wij zoeken een Inspecteur/ Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij de unit Groen, Bodem en Opsporing.

Wat ga je doen?
Als Inspecteur/ Buitengewoon Opsporingsambtenaar ben jij de schakel tussen management en uitvoering en ben jij het gezicht van OZHZ naar het Openbaar Ministerie. Ook vertegenwoordig jij de OZHZ in overleggen met provinciaal of landelijk belang en bespreek je relevante dossiers met bestuurders.

Daarnaast is een belangrijke rol voor je weggelegd om inhoudelijke ondersteuning en begeleiding aan de andere inspecteurs/ BOA's binnen het team te bieden. Het verbeteren van processen is een natuurlijk onderdeel van je werk. Je speelt een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van de dienstverlening, zowel inhoudelijk als door je bijdrage aan de werkplanning. Je doet dat vanuit een positie waarbij jouw natuurlijke overwicht gerespecteerd word. Knelpunten bij de uitvoering worden door jou gesignaleerd en geëvalueerd. Meedenken over uitvoeringsbeleid hoort daar ook bij. Waar nodig treed je op als projectleider.

Wat neem je mee?

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als BOA.
  • Ruime ervaring op het gebied van strafrecht en opsporing van met name economische, milieu gerelateerde, delicten is een pré;
  • Een afgeronde boa-opleiding, politiediploma A of soortgelijk getuigschrift waarmee de akte van opsporingsbevoegdheid voor domein II kan worden aangevraagd;
  • Kennis en ervaring van wet- en regelgeving op milieugebied en weet deze met anderen te delen;
  • Je bent goed bekend met werkwijzen binnen de keten van het strafrecht.


Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je hebt een sterke mate van overtuigingskracht en kan omgaan met conflictsituaties. Verdere competenties behorend bij deze functie zijn: gezaghebbend, communicatief sterk, oplossingsgericht, proactief, omgevingsbewust, onafhankelijkheid, stressbestendigheid, bestuurlijke sensitiviteit en vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen en geven.

Waar kom je te werken?
Bij onze Unit werken wij binnen een breed handhavingskader, Wij gaan informatie gestuurd te werk met een wisselwerking tussen bestuurs- en strafrecht. Als team zijn wij allen ambitieuze medewerkers met oog voor het resultaat, maar ook voor elkaar. We durven elkaar aan te spreken als dit nodig maar er is ook ruimte voor humor.

Wie zijn wij
De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) zet zich dagelijks in voor een gezonde, veilige en economisch vitale leefomgeving. Een van haar taken is het inzetten van strafrecht als de overtreding dermate ernstig is dat de Landelijke Handhavingsstrategie daar aanleiding toe geeft. Ook opsporingsonderzoeken naar strafbare gedragingen door inrichtingen, waaronder vergunninghouders van gemeentelijke- en provinciale inrichtingen kunnen daar onderdeel van zijn

Deze onderzoeken vinden plaats in domein II, en worden uitgevoerd door zogenaamde Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA’s) die deel uitmaken van de Unit Groen, Bodem en Opsporing, maar nauw samenwerken met andere units binnen OZHZ. 

Wat bieden we jou?
Wij bieden een uitdagende functie voor 36 uur per week (fulltime) met een hoge mate van zelfstandigheid. Jij bent leidend in je eigen successen en resultaten en in je samenwerking met collega’s en externe handhavingspartners, uiteraard in lijn met de visie van OZHZ.

Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring en is maximaal € 5.118,- per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek (cao sgo).

Jij krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.1% van je bruto jaarsalaris.

Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Interesse of nog meer weten, solliciteer dan gelijk via de sollicitatiebutton. Reageer voor 25 oktober 2020. Wil je meer informatie over de functie neem dan op met de heer Rutger Eising (Unitmanager GBO) via 06-51850836.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Inspecteur, buitengewoon opsporingsambtenaar, boa, strafrecht, inspectie, vacature Dordrecht, milieu, politiediploma A, hbo, domein II


Vergelijkbare zoekopdrachten: Overheid, Overig