Manager Juridische Zaken

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Een zichtbare bijdrage geven aan de kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp in Nederland. Voor jou kan dit binnenkort de dagelijkse praktijk zijn. Als manager Juridische Zaken (JZ) help jij de Inspectie gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om effectief en juist te handelen. Je bent een daadkrachtige en betrokken leidinggevende die binnen een groep gemotiveerde en enthousiaste JZ collega’s meedenkt aan wat er in het toezicht nodig is. Een baan in het hart van de actualiteit met juridische vraagstukken die ertoe doen en waar je echt het verschil kan maken.

Opgave

Als manager JZ werk je in een omgeving met veel dynamiek, politieke druk en complexe maatschappelijke en juridische vraagstukken. Samen met jouw afdeling voorzie je maatschappelijke problemen binnen de politiek-bestuurlijke omgeving van juridisch effectieve oplossingen.

Je geeft coachend leiding aan zo’n dertig medewerkers en draagt zorg voor verdeling van de werkzaamheden. Hierbij is veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Daarnaast inspireer je de medewerkers creatief te zijn en mee te denken vanuit verschillende perspectieven. Je hebt voldoende aandacht voor de medewerkers en motiveert hen om het beste uit zichzelf te halen en optimaal bij te dragen aan de doelstellingen van de IGJ. Ook heb je een scherp oog voor de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. Je bent in staat om verschillende belangen te verbinden, zowel op inhoud als relatie. Wanneer het erop aankomt, durf je een stevig (tegen) geluid te laten horen. Je bent het gezicht van de afdeling binnen en buiten, bouwt aan een intern sterk netwerk en zorgt voor een goede verbinding met het Ministerie VWS.

Werken in de huidige turbulente omgeving vraagt om hoogwaardige dienstverlening, wendbaarheid voor de toezichtsafdelingen binnen de IGJ. Evenals het versterken van de juridische kwaliteit binnen de organisatie. Hier heb je een duidelijke visie op. Het leggen en onderhouden van contacten binnen en buiten IGJ is een belangrijk onderdeel van de opgave de komende jaren.

Functie-eisen

Wie ben jij?

Jij geeft op een daadkrachtige en verbindende wijze leiding aan de afdeling JZ. Je hebt ervaring in het positioneren van een juridische afdeling en kan de juridische wereld met de toezichtspraktijk verbinden. Je neemt het voortouw als de situatie daarom vraagt. Onder tijdsdruk werk je effectief en verlies je de kwaliteit van je werk nooit uit het oog. Je bent een verbinder met een onafhankelijke blik, hakt knopen door en je hebt zin om met overtuiging en drive te gaan werken aan het doel van de IGJ: behoud en verbetering van de goede Nederlandse zorg- en jeugdhulpverlening. Daarbij handel je naar ons motto: Duidelijk. Onafhankelijk. Eerlijk.  

Wat vraagt dit van je?

  • Een afgeronde WO-opleiding rechten, met gedegen kennis van het gezondheidsrecht/bestuursrecht.
  • Bij voorkeur ervaring in het toezicht en ruime ervaring in het aansturen van juridische professionals.
  • Goed gevoel voor onderlinge verhoudingen, weet mensen op een juiste manier te benaderen, verbinden, overtuigen en schakelt eenvoudig op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
  • Integer handelen, lef en creativiteit.
  • Uitdagend en coachend leidinggeven met vertrouwen, overtuigingskracht, betrokkenheid en bevlogenheid, om het beste uit je medewerkers te halen en gezamenlijke resultaten te behalen.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 15

Salaris­omschrijving Vast dienstverband voor 36 uur per week (eventueel met een proeftijd) en een salarisniveau schaal 15, € 5.447,- – max. € 7.682,- bruto per maand met een Individueel Keuzebudget (IKB). Onderdeel daarvan is 8 procent vakantiegeld (bruto).

Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

Maand­salaris Min €5.447 – Max. €7.682 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week 36

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Talent als basis, diversiteit als kracht

VWS stimuleert een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers actief betrokken en opgenomen worden in de groep. Waar medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich vrij voelen om hun mening te geven. We zijn ervan overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. We bevorderen het werken in divers samengestelde teams en inclusieve leiderschapsvaardigheden. Hiermee houden we rekening tijdens de selectieprocedure.

Publiek leiderschap

Deze functie valt onder de Algemene Bestuursdienst (ABD). Dit betekent dat kandidaten ook getoetst worden aan het profiel van een ABD-manager voor publiek leiderschap. Lees meer over de ABD en publiek leiderschap:

Solliciteren

  • Richt je sollicitatie aan Conny Kokje, directeur Strategie en Organisatie, en stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief onder vermelding van vacaturenummer IGJ 20-46 naar het e-mailadres: vacatures@igj.nl of solliciteer via de ''Solliciteer'' button.
  • Een functiegericht assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, kunnen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties vragen en heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid