Juridisch adviseur privaatrecht

Je werk
Als senior adviseur Juridische Zaken richt jij je voornamelijk op bedrijfsjuridisch werk. Het aanbod van werk is divers. Je adviseert over en begeleidt (privaatrechtelijke) procedures over consumentenzaken, je kunt betrokken worden bij (infrastructurele) projecten en aanbestedingen, en ook bij schadezaken, innovatieve contracten, AVG-gerelateerde overeenkomsten en samenwerkingsverbanden met private partijen en andere overheden. Afhankelijk van je kennis richt je je ook op IT-contracten, IE en btw. Je adviseert zowel aan het management als aan andere collega’s. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten en draagt daarvoor oplossingen aan. Naast je inzet voor de juridische inhoud, lever je ook een substantiële bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team, zoals het versterken van een klimaat van samenwerken en van elkaar leren.

Het team
Je maakt deel uit van een enthousiast en goed team Juridische Zaken, dat verantwoordelijk is voor de juridische advisering van Waternet. JZ is onderdeel van de afdeling Financiën en Control. JZ adviseert bedrijfsbreed aan alle onderdelen van Waternet en (de besturen van) waterschap AGV en de gemeente Amsterdam. Daarnaast behandelt JZ juridische procedures, zowel privaat- als publiekrechtelijk. Kernvraag voor JZ is bedrijfsdoelen realiseren binnen de juridische kaders. JZ bestaat uit 15 vaste medewerkers, die zich met uiteenlopende taken bezig houden. Jij maakt deel uit van het cluster dat zich met name richt op bedrijfsjuridisch werk.

Dit breng je mee
Je bent inhoudelijk sterk en kunt goed schakelen tussen verschillende dossiers. Je hebt een pro-actieve en oplossingsgerichte houding, beschikt over goede adviesvaardigheden, en kunt de link leggen tussen techniek en juridische zaken. Je kunt goed luisteren en bent gericht op samenwerking op basis van gelijkheid. Je waakt over de tijdigheid van de uitvoering, weet hoofd- en bijzaken te scheiden en hebt een pragmatische aanpak. Je hebt een goed gevoel  voor bestuurlijke verhoudingen, bouwt makkelijk relaties op en geeft constructief feedback waar nodig. Vanzelfsprekend accepteer je ook feedback en heb je zelfreflecterend vermogen.

  • Jij beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Jij bent een privaatrechtelijke georiënteerde jurist met een brede scope;
  • Je heb ervaring op het raakvlak van publiek- en privaatrecht, bij voorkeur bij de overheid;
  • Je beschikt over goede kennis van contracten-, consumenten-, aansprakelijkheids- en aanbestedingsrecht, en liefst ook van bouwrecht;
  • Daarnaast heb je een streepje voor als je kennis hebt van IT-, IE- en/of belastingrecht (met name btw).

Dit krijg je ervoor terug
Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden:  

  • Max € 5.095,- (schaal 11) per maand voor 36 uur per week;
  • Maar liefst 20% van jouw maandsalaris ontvang je extra. Uit te betalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris;
  • Een ruim opleidingsbudget van € 5.000,- voor jou persoonlijk;
  • Een pensioenfonds van het ABP;
  • Reiskostenvergoeding.

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan uiterlijk zondag 18 oktober.

Werken bij Waternet
Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie.

Voordat je bij ons in dienst komt vragen we om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag. Internetscreening is een onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren graag via de solliciteren button!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist