Jurist Wob

Functieomschrijving

Wanneer mag overheidsinformatie worden gepubliceerd en wanneer niet? Soms zijn Wob-regels zo complex, dat onze klanten, overheidsinstanties, écht een juridische professional nodig hebben. Ben jij jurist en weet jij precies welke aanvragen je wel of niet kan honoreren? Wij hebben plek voor een extra Jurist Wob!

Een democratie heeft een transparant bestuur. Alleen als het écht niet anders kan, houdt de overheid bepaalde informatie voor zichzelf. Om die transparantie te sturen zijn de regels omtrent openbaarheid zoveel mogelijk opgenomen in de Wob (Wet openbaarheid van bestuur). Informatie die de overheid niet uit zichzelf publiceert, kan de burger aanvragen via een Wob-procedure. Of hij die gegevens ook krijgt, dat beslis jij. Door jouw up-to-date kennis over de wet- en regelgeving weet jij precies welke informatie juridisch gezien in de openbaarheid hoort en welke niet.

Kort gezegd houd je jezelf bezig met het opstellen van Wob-besluiten, het schrijven van verweerschriften en het juridisch adviseren van je opdrachtgever omtrent overige bestuursrechtelijke aangelegenheden. Daarnaast voer je bezwaar- en beroepsprocedures en treed je op als procesvertegenwoordiger bij diverse instanties.

Vereisten

Natuurlijk ben je gespecialiseerd in de regels omtrent de openbaarheid van bestuur. Maar we vragen meer. Onze ideale Jurist Wob heeft bijvoorbeeld ook…

  • Een hbo- of wo masterdiploma in het Bestuursrecht
  • Minstens twee jaar ervaring met verweerschriften schrijven
  • Aantoonbare kennis over AWB en aanverwante wetgevingen
  • Behoorlijk wat overtuigingskracht
  • Goede presentatievaardigheden

Daarnaast is het belangrijk dat je uiterst professioneel omgaat met conflicten.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Brunel houden we wel van ambitie. Hoeveel ervaring je ook hebt, hoe gespecialiseerd je ook bent, bij ons krijg je alle tools om nóg beter te worden in je vak. Zo ontwerpen we een trainingstraject op maat, inclusief onder andere een Grotius-opleiding en een cursus OSR. En je hebt een vaste Brunel-consultant die veel verstand heeft van jouw vakgebied en graag met je meedenkt over je carrièreplanning.

Daarnaast krijg je bij Brunel uiteraard een goed salaris en zijn er diverse bonuskansen. Verder krijg je bij ons korting op persoonlijke verzekeringen en een fijne pensioenregeling. Overigens is er meer dan werk alleen. Brunel Legal is een hecht team dat vaak samen uitjes plant, dus je kunt rekenen op veel sportieve en culturele extra’s.

Solliciteren

Solliciteren naar deze functie is snel en gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je cv of LinkedIn-profiel uploaden via de Solliciteren Button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Bedrijfsjurist, Jurist, Juridisch