Senior Jurist

Vinna is op zoek naar een senior jurist!

Vinna is de specialist voor eigenrisicodragers WW en BW zoals onderwijsinstellingen en overheden. Zij kunnen bij ons terecht voor ondersteuning bij alles wat te maken heeft met werkloosheidsuitkeringen, bovenwettelijke uitkeringen en re-integratie van ex-werknemers. Eigenrisicodragers WW en BW zijn wettelijk verplicht de uitkeringen van ex-werknemers te betalen en moeten hen helpen nieuw werk te vinden.

Vinna heeft als eerste specialist op dit terrein veel jurisprudentie ontwikkeld die de positie van eigenrisicodragers heeft verbeterd. Die krijgen daardoor nu bijvoorbeeld goed inzage in de besluiten van UWV en andere uitkeringsinstanties. Daarnaast heeft Vinna een systematiek ontwikkeld waardoor wij onze cliënten op alle aspecten (juridisch, financieel, administratief en de re-integratie naar werk) integraal kunnen ontzorgen. Wij geven inzicht en analyseren geldstromen, wij controleren en checken of iedereen zich houdt aan de verplichtingen en het re-integratieplan. We adviseren m.b.t. beleid, adviseren en monitoren in dossiers, procederen indien nodig en zijn bovenal procesbegeleiders. Voor informatie over onze grensverleggende jurisprudentie zie www.rechtspraak.nl en gebruik “Vinna” als zoekterm.

Ons dna

Vinna is  - ondanks dat we al jaren bezig zijn - nog steeds een jonge, bevlogen organisatie. We zijn een klein team van professionals die er voor gaan. Mensen die de ambitie hebben cliënten de allerhoogste kwaliteit te bieden. Daar zijn we goed in. We houden van een open samenwerking, waarbij je niet gelijk alle antwoorden hoeft te weten, als je er maar naar op zoek gaat. We stellen initiatief en creativiteit op prijs en moedigen elkaar daarin aan. De goede relatie met onze cliënten staat in alles centraal, want we zijn echte dienstverleners.

Onze missie, visie, kernwaarden vind je hier.
 

Vacature jurist

  • Jouw functie is het adviseren & begeleiden van eigenrisicodragers en het procederen namens hen.
     
  • Jij analyseert en monitort voor cliënten de dossiers van ex-werknemers, controleert de besluiten van uitkeringsinstanties, checkt welke stappen zijn genomen en onderneemt in samenspraak met de cliënt actie wanneer je onvolkomenheden ontdekt of wanneer iemand zich niet houdt aan verplichtingen of afspraken. Je procedeert indien nodig (eventueel samen met onze partners). Je adviseert en begeleidt arbeidsbemiddelaars in de uitvoering van de re-integratietaak. Daarnaast ondersteun je cliënten met adviezen die werkwijzen verbeteren.
     
  • Je bent verantwoordelijk voor je eigen dossiers, bewaakt je deadlines en je geeft de dienstverlening aan de cliënt vorm samen met je collega’s.
     

Kwalificaties

We zoeken iemand die werkt en denkt op wo-niveau. Die bedreven is in het sociaal zekerheidsrecht en kennis heeft van de Algemene wet bestuursrecht.  Je bent nauwkeurig en inventief en herkent valkuilen. Je bent in staat om complexe materie inzichtelijk te maken voor cliënten. Je bent goed in woord en schrift. Omgaan met weerstand is voor jou geen probleem. Jouw begeleiding helpt cliënten hun organisatie een stap verder te brengen. Je hebt ervaring op het terrein van eigenrisicodragers. In het team denk je mee over onorthodoxe oplossingen en zie je kansen, je kan overstijgend denken en dit vertalen naar je praktijk.

Kerncompetenties

Ambitieus

Individualiteit

Kwaliteitsgericht

Communiceren

Oordeelsvorming

Stresstolerantie

Accuraat

Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden en standplaats

Je krijgt een goed salaris, passend bij je opleiding, ervaring en inzet. We hanteren prima secundaire arbeidsvoorwaarden. We werken landelijk, vanuit ons kantoor in Leek.

Procedure

Voor meer informatie kun  je bellen met directeur Mirjam Mollema  op 0628251348.

Stuur je motivatie en cv  naar: m.mollema@vinna.nl gebruik hiervoor de solliciteren button.

In je motivatie hebben wij graag antwoord op de vraag wat jij na een jaar in de betreffende functie bereikt zou willen hebben voor Vinna. Wanneer vind jij jouw eerste jaar bij Vinna een succes?

De sluitingstermijn voor de vacature is 18 oktober 2020.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Jurist, Overheid, Universiteit/HBO Onderwijs