Beleidsadviseur Sectordeskundigheid & Research

Beleidsadviseur Sectordeskundigheid & Research
35 uur – Utrecht

Ben je op zoek naar een functie als beleidsadviseur en wil je gekoppeld zijn aan een sector of een campagne? FNV is op zoek naar meerdere beleidsadviseurs Sectordeskundigheid & Research.

Wat ga je doen? 
Als beleidsadviseur sectordeskundigheid & research ben je gekoppeld aan een sector of een campagne. Je maakt onderdeel uit van een integraal sector- of campagneteam met vakbondsbestuurders en medewerkers van andere afdelingen zoals Communicatie en Marketing, Kader en Vereniging en IBB. Je levert een proactieve bijdrage in het strategisch ontwikkelen van het vakbondswerk, vertaalt de standpunten van de bond naar het specifieke beleid en adviseert gevraagd en ongevraagd de (sector) bestuurders op cao gebied. 

Als beleidsadviseur ken je de leden, medewerkers, organisaties en andere spelers in de campagne of sector. Je houdt alle trends en ontwikkelingen hierin bij. Vanuit die kennis adviseer je bijvoorbeeld over cao-onderhandelingen, de gevolgen van wetgeving en de te volgen lobby trajecten. Zowel voor een campagne als voor een sector doe je research, bereid je standpunten voor, ontwikkel je visies of alternatieven, treedt je op als sparringpartner en schrijf je opiniestukken in samenspraak met anderen uit het integrale team. Hierbij zorg je voor de link met de specialisten op de BAG afdeling, zodat zij ingezet kunnen worden wanneer nodig. 

Jouw team 
Als beleidsadviseur sectordeskundigheid & research maak je onderdeel uit van de afdeling Beleidsadviesgroep (BAG). Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de teamleider en je werkt nauw samen met andere beleidsadviseurs en overige afdelingen bij FNV. 

De afdeling Beleidsadviesgroep (BAG) va de FNV is de leidende denktank op het terrein van werk en inkomen. Voor een rechtvaardige en solidaire verdeling van werk, welvaart, welzijn en macht, met een focus op de drie grote thema’s van de FNV: Echte banen, Menswaardige maatschappij en Versterken FNV. De BAG geeft advies, maakt beleid, ontwikkelt visie en strategie, lobbyt en onderhandelt in nationale en internationale gremia. We kijken vooruit, signaleren trends, innoveren en zorgen ervoor dat we als FNV kennis en visie hebben op allerlei aspecten van het vakbondswerk, een visie die samen met de vereniging tot stand komt. We beïnvloeden politiek en publieke opinie door lobby, dragen bij aan wetgeving en opinievorming, maken onze opinie openbaar. We ondersteunen onze opdrachtgevers in het bestuur, management, collectief en aangesloten bonden. 

Wat vragen wij

  • Je hebt een relevante academische opleiding en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie.
  • Ruime en actuele kennis en ervaring op het gebied van het arbeidsrecht/ sociale zekerheidsrecht en de sector is een pré.
  • Je beschikt over: overtuigingskracht, visie en je kunt analyseren. Daarnaast beschik je over goede adviesvaardigheden en een klantgerichte instelling.
  • Voor alle medewerkers in dienst van de FNV geldt dat zij aantoonbare affiniteit hebben met de Nederlandse vakbeweging.


Wat bieden wij

  • Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Je start bij voorkeur zo spoedig mogelijk.
  • Het salaris ligt tussen € 3.760 - € 5.295 conform de cao FNV-organisaties schaal 13 op basis van een 35-urige werkweek.
  • Een moderne werkplek in ons Centraal Vakbondshuis in Utrecht. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om thuis te werken en ontvang je een laptop en telefoon.
  • 28 vakantiedagen en 4 dagen levensfasebudget.
  • Een goede pensioenregeling, 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en mogelijkheden voor scholing/loopbaanontwikkeling.


Wil je meer weten? 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met één van de teamleiders: Marlon Verburg (marlon.verburg@fnv.nl of 06-13047907) of Marjan Maassen (marjan.maassen@fnv.nl of 06 512 035 87). 

Sollicitatieprocedure
Word jij onze beleidsadviseur sectordeskundigheid & research? Wij kijken uit naar je sollicitatie. Solliciteren kan tot en met 18 november 2020 via de sollicitatiepagina

Over de FNV
FNV behartigt de belangen van ruim 1 miljoen werkende en niet-werkende leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden, in de politiek, nationaal en internationaal in de sector, in de bedrijven en regionaal/lokaal. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening, Zakelijke dienstverlening