Jurist / Bedrijfsjuridisch adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Koninklijke Metaalunie is voor meer dan 14.000 ondernemers in de Metaal en Techniek een collectieve en individuele belangenbehartiger. In het kader van de individuele belangen-behartiging kunnen Metaalunieleden met vragen op juridisch, financieel of fiscaal gebied een beroep doen op bijna dertig specialisten. Lid zijn eenmanszaken, maar ook bedrijven met meer dan 100 werknemers. Zij bieden werkgelegenheid aan ruim 170.000 mensen en hebben een gezamenlijke omzet van dertig miljard euro. De bedrijfsactiviteiten van Metaalunieleden zijn zeer gevarieerd. Er zijn leden die speciaalmachines bouwen of metaal bewerken, maar ook die jachten bouwen, medische instrumenten maken of zonweringen leveren en monteren. In totaal werken op ons kantoor in Nieuwegein 145 medewerkers.

In verband met uitbreiding zijn wij op zoek naar een

Jurist / Bedrijfsjuridisch adviseur

Hoe ziet de functie eruit?

Als bedrijfsjuridisch adviseur werk je in een enthousiast team van veertien juristen. Je adviseert ondernemers, waarbij het accent ligt op het algemeen verbintenissenrecht, waaronder het (internationaal) contractenrecht. Andere rechtsgebieden die geregeld aan bod komen zijn: huurrecht, faillissementsrecht en intellectueel eigendomsrecht. Daarnaast behartig je bij geschillen de belangen van ondernemers en voer je namens hen onderhandelingen. Verder informeer je de lidbedrijven door proactief in te spelen op actualiteiten en wetswijzigingen of door het geven van cursussen en presentaties.

Kwaliteit van de dienstverlening en beantwoording van juridische vraagstukken staan altijd voorop, ongeacht het met de vraag gemoeide financiële belang.

Wat verwachten wij?

•     Je hebt een universitaire masteropleiding rechten afgerond met een privaatrechtelijke afstudeerrichting.
•     Je hebt 2 tot 5 jaar werkervaring op de genoemde rechtsgebieden.
•     Je bent in staat praktische en heldere adviezen te geven.
•     Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
•     Je hebt een sterk analytisch vermogen en kunt snel schakelen    tussen verschillende rechtsgebieden.
•     Je kunt je inleven in de praktijk van de MKB-ondernemer.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een veelzijdige werkomgeving waarin je verantwoordelijk bent voor kwesties die betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden.
  • Het individueel werken aan zaken met de mogelijkheid voor intern overleg en klankborden met andere ervaren en betrokken juristen.
  • Mogelijkheid voor uitgebreid een-op-een contact met ondernemers in allerlei sectoren.
  • Een omvangrijke (digitale) bibliotheek, wekelijks vaktechnisch overleg en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van opleidingen.
  • Werken op hoog niveau, met behoud van balans tussen werk en privé.

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel, stuur dan je motivatie met cv naar Saskia Quak, personeelsconsulent, via personeelsadministratie@metaalunie.nl. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mr. Wim Koek, hoofd Ledenservice, 030 6053344.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bouw/Installatie/Infrastructuur, Juridisch medewerker, Jurist, Zakelijke dienstverlening