jurist bestuursrecht

Wat ga je doen?

Als jurist bestuursrecht word je onderdeel van een team van negen medewerkers. Het team bestaat uit juristen, bestuurssecretarissen en inkopers. Je vervult een brede en veelzijdige functie, waarbij je binnen jouw expertisegebied fungeert als sleutelfiguur tussen Juridische Zaken en de rest van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor allerhande vraagstukken op het gebied van bestuursrecht en je zult je daarbij – meer specifiek – focussen op subsidierecht. Binnen je dagelijkse werkzaamheden ben je een sparringpartner voor de business, draag je zorg voor het minimaliseren van juridische risico’s en ben je tevens verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste juridische planning hieromtrent. 

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het adviseren van de organisatie op het gebied van bestuursrecht en – meer specifiek - het subsidierecht.
 • Het inhoudelijk en procedureel voorbereiden en behandelen van bezwaar- en/of beroepschriften en klachten.
 • Het voorlichten van de organisatie over wettelijke en bestuursrechtelijke kaders alsmede advisering en schetsen van de kaders op governance-niveau.
 • Het signaleren en implementeren van relevante wet- en regelgeving.

Wat neem je mee?

Je bent een betrokken jurist en je advisering kenmerkt zich door de praktische adviezen die je geeft. Jouw analytisch vermogen is goed ontwikkeld. Je bent een zelfstandige, harde werker en durft tegelijkertijd van jezelf te zeggen dat je een kritische samenwerkingspartner bent voor de hele organisatie. Je hebt affiniteit met de (internationale) onderwijsbranche. Ver voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht met afstudeerrichting Bestuursrecht.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met bestuursrecht (en meer specifiek subsidies).
 • Je bent communicatief vaardig en weet juridische materie goed, helder en toegankelijk te vertalen naar praktisch uitvoerbare oplossingen.
 • Werkervaring in de non-profit en/of overheidssector is een pre.
 • Je bent spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: communiceren, analyseren en oordeelsvorming, samenwerken, communiceren en omgevingsbewustzijn.

 Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.127 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10 of 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen voor een hogere reiskostenvergoeding.
 • Je krijgt een tijdelijk dienstverband van 38 uur per week van oktober 2020 tot medio maart 2021, in verband met vervanging tijdens zwangerschapsverlof. 

Een online assessment maakt deel uit van de selectieprocedure als je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Ga voor meer informatie en voor solliciteren naar www.nuffic.nl

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening