Adviseur Bestuurlijke Juridische zaken

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
(Sluitingsdatum: 16-10-2020 om 17:00 uur) Als senior adviseur juridische zaken draag je bij aan het optimaal functioneren van de netwerken, het hoofdwatersysteem, het hoofdwegennet en het hoofdvaarwegennet. Hou je bezig met advisering en de juridische controle op het gebied van vergunningverlening, handhaving, beheer en onderhoudstaken.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum: 01-11-2020
Einddatum: 31-10-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: 16-10-2020 om 17:00 uur

We zoeken voor Rijkswaterstaat een senior Adviseur Bestuurlijke Juridische zaken in Utrecht/Lelystad.

Als senior adviseur juridische zaken draag je bij aan het optimaal functioneren van de netwerken, het hoofdwatersysteem, het hoofdwegennet en het hoofdvaarwegennet. Als senior adviseur houd je je bezig met advisering en de juridische controle op het gebied van vergunningverlening, handhaving, beheer en onderhoudstaken. Je behandelt complexe Wob-verzoeken, schadeclaims, bezwaren, beroep en schriftelijke klachten. Tot jouw takenpakket behoort ook de advisering in complexe juridische vraagstukken, waarbij meerdere partijen en soms tegenstrijdige belangen betrokken zijn. Ook adviseer je over mandaten en bestuursovereenkomsten

In juridische processen word je zowel intern als extern gezien als een betrouwbare partner die vlot in actie komt. Je lost problemen op en neemt hierbij formele richtlijnen en procedures in ogenschouw. Je bent samenwerkingsgericht en in staat om zelfstandig probleemoplossend te opereren. Je onderhoudt hiertoe een relevant netwerk en zoekt de juiste mensen op om gezamenlijk de adviesproducten en –diensten met elkaar te verbinden. Verder neem je deel aan diverse overleggen waarin je de juridische implicaties van (voorgenomen) acties inzichtelijk maakt, zowel gevraagd als ongevraagd.

In jouw werk streef jij continu naar kwaliteit en zoek je steeds naar verbetermogelijkheden. Je zorgt er persoonlijk voor dat er meerwaarde wordt toegevoegd aan de procesonderdelen. Juridische ontwikkelingen en problemen signaleer je vroegtijdig en komt met voorstellen tot verbetering en optimalisering.

Je levert een bijdrage aan een regionaal uniforme werkwijze en verbeteringen van de processen. In dat kader zorg je voor het naadloos aansluiten op elkaar van de verschillende onderdelen van het juridische proces en werk je conform het PDCA-principe. Je hebt een flexibele houding, staat open voor vernieuwend denken en handelen (zoals KR8 en visueel management) en past ideeën daarvoor snel en pro-actief toe.

Werken bij Rijkswaterstaat
Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Je draagt bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten. Bij RWS werken we volgens onze kernwaarden RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Functie-eisen
  • Afgeronde (diploma) WO opleiding Bestuursrecht.
  • Minimaal 5 jaar recente (in de afgelopen 5 jaar) werkervaring met Algemeen Bestuursrecht.
  • Ervaring in het adviseren en het tot stand brengen van advies (deel) producten en diensten.
  • In de afgelopen 5 jaar) ervaring met het behandelen van Wob-verzoeken, het toetsen van bestuursovereenkomsten en het voeren van bestuursrechtelijke (voor)procedures.
  • Kennis van en recente (in de afgelopen 5 jaar) ervaring met Waterstaatsrecht en Verkeersrecht.
  • Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met juridische controle op het gebied van beheer & onderhoud.
  • Per direct beschikbaar.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid