Jurist met interesse in de financiering van de gezondheidszorg

Nederlandse Zorgautoriteit heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

 

Jurist met interesse in de financiering van de gezondheidszorg


Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of de behandeling van een sportblessure op de spoedeisende hulp. Dat vinden we belangrijk en we geven er jaarlijks 70 miljard euro aan uit. Tegelijk is de Nederlandse zorg een complex samenspel tussen aanbieders, verzekeraars, patiënten en cliënten, politiek en een divers veld aan belanghebbenden.

Middenin dat krachtenveld staat de Nederlandse Zorgautoriteit. In het werk van de NZa is het belang van de burger de eerste prioriteit. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. Wij maken vanuit dat perspectief regels en houden toezicht op de zorg en de uitvoering van de zorgverzekeringen. Werken bij de NZa betekent afwisselend, soms spannend werk, waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg. 

De unit Juridische Zaken
De unit Juridische Zaken (JZ) maakt onderdeel uit van de directie Strategie en heeft een centrale juridische functie. Ons doel is om de juridische kwaliteit van de besluitvorming door de NZa te waarborgen. Daartoe adviseert JZ de Raad van Bestuur en de directies over de kansen en risico’s. Wij streven naar een hoogwaardige juridische dienstverlening en richten ons vooral op de Wet marktordening gezondheidszorg, de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg, de Algemene wet bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur, de regelingen voor de privacybescherming en incidenteel op het contracten- en het arbeidsrecht. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaren tegen besluiten die de NZa heeft genomen, de behandeling van beroepsprocedures en de klachtenbehandeling. Verder bereiden wij de boetebesluiten voor. 

Hoe ziet je werk als jurist bij Juridische Zaken eruit?
Je adviseert ad hoc of op projectbasis over onderwerpen op het terrein van de prestatie- en tariefregulering in de zorg (regelingen, beleidsregels en beschikkingen) en het toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Samen met je collega’s organiseer je de bezwaarprocedures en je formuleert de beslissingen op bezwaar tegen besluiten die de NZa heeft genomen. Daarbij gaat het om besluiten over de omschrijving van zorgprestaties en de daarvoor geldende tarieven en om besluiten op het gebied van handhaving, waaronder het opleggen van boetes. Bij beroepsprocedures maak je deel uit van het procesteam dat de procedure begeleidt. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is een open communicatie met de collega’s van de andere directies belangrijk en ben je, waar mogelijk, nauw betrokken bij de ontwikkeling van beleid en het voorbereiden van besluitvorming. 

Wat bieden wij?
Werken middenin de zorg, bij een organisatie die regelmatig in de schijnwerpers staat. Een dynamische werkomgeving op een politiek en maatschappelijk zeer relevant terrein. Veel eigen verantwoordelijkheid binnen een team van enthousiaste collega’s. En verder: 

  • Een bruto salaris van maximaal € 4.669 (schaal 11 BBRA). Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
  • Goede faciliteiten, zoals een smartphone en laptop, waarmee je je werk deels ook thuis kunt doen.
  • Een werkweek van 32 tot 36 uur en een prima pakket arbeidsvoorwaarden.
  • Diverse verlofmogelijkheden en mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.

Wat breng je mee?
Je hebt een afgeronde wo-opleiding bestuursrecht, tenminste vier jaar bestuursrechtelijke ervaring en interesse in (de financiering van) de gezondheidszorg. Je bent analytisch sterk, kritisch en oplossingsgericht. Je bent een teamplayer, communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en durft stelling te nemen. 
Praktijkervaring op het terrein van de regelgeving in de gezondheidszorg is een pre. 

Meer weten?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Ruud van Donk, unitmanager Juridische Zaken. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 030 – 296 89 06. 

Solliciteren op de functie van Jurist
herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke gegevens werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig. 

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in onze procedures geen sluitingstermijnen. Dat betekent dat we de vacature pas sluiten als we een goede kandidaat hebben gevonden. Als je meer informatie wilt over de stand van zaken van een procedure, kun je contact opnemen met onze recruiter Wilco Blad. Hij is bereikbaar via wblad@nza.nl of 030 – 296 81 11. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Recht, Bestuursrecht, Jurist, Juridisch Medewerker, Gezondheidszorg
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist