Beleidsadviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) bevordert, in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. De NOvA stelt de regels voor de advocatuur, draagt zorg voor de beroepsopleiding van advocaten en behartigt de belangen van de advocatuur en de rechtzoekenden.

De NOvA levert een bijdrage aan de kwaliteit van en het toezicht op de advocatuur. Zij streeft ernaar ten behoeve van een goed functionerende rechtsstaat een constructief kritische, proactieve en onafhankelijke rol te vervullen en de toegang tot het recht te borgen.

De NOvA is op zoek naar een:

Beleidsadviseur

(Den Haag, 32-40 uur per week, startdatum in overleg)
 

Beleidsadviseurs bij de NOvA ontwikkelen beleidsvoorstellen en geven adviezen in de dynamische context van de advocatuur en het publieke belang. Zij houden zich bezig met beleidsonderwerpen zoals kwaliteitsbevordering, toegang tot het recht, gefinancierde rechtsbijstand en toezicht.

Als beleidsadviseur ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw beleidsterrein en ontwikkel je beleidsvoorstellen. Je ondersteunt het bestuur, de algemene raad, zowel mondeling als sparringpartner, als door het geven van schriftelijke adviezen. Je bereidt de besluitvorming van de algemene raad voor. Daarnaast ben je als adviseur vaak verantwoordelijk voor projecten ter uitvoering van het vastgestelde beleid. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en uitbreiding van relevante netwerken door, onder andere, een actieve deelname aan discussies met kennis- en klankbordgroepen en overleggen met (advocaten)commissies en (overheids)instanties zoals bijvoorbeeld het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Jouw profiel

Onze nieuwe beleidsadviseur is een jurist met een brede blik die zelfstandig kan werken. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn compliance, toezicht en verschoningsrecht, daarnaast is kennis van de Wwft van groot belang. Daarnaast ben je als beleidsadviseur inzetbaar op andere dossiers. 

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:

  • heeft een afgeronde opleiding Nederlands recht op WO-niveau;
  • beschikt over kennis van compliance, de Wwft, (de organisatie van het) toezicht en verschoningsrecht of is bereid zich dit eigen te maken;
  • beschikt over ten minste 5 jaar relevante werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie, bij voorkeur bij een toezichthouder;
  • heeft affiniteit met de advocatuur;
  • is resultaatgericht, proactief, servicegericht staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid met overtuigingskracht.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie bij een organisatie die in verschillende maatschappelijke discussies de toegang tot het recht probeert te waarborgen. De NOvA zelf is een lerende organisatie en biedt ook haar medewerkers de mogelijkheid om zich zowel in de praktijk, alsook door training en cursus zich te ontwikkelen. Het betreft een functie voor een jaar; bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast bieden wij onder andere ook:

  • een goed salaris, 8% vakantietoeslag en een dertiende maand;
  • een reiskostenvergoeding;
  • een goede pensioenregeling;
  • ruime voorziening van verlofdagen (31 dagen op basis van een fulltime dienstverband).

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Niels Hupkes (070 – 335 35 51). Meer informatie over de Nederlandse orde van advocaten kan je vinden op www.advocatenorde.nl.

Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kan je per e-mail tot uiterlijk 31 oktober 2020 sturen naar vacature@advocatenorde.nl ter attentie van Fiona van Middelkoop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch