Junior Jurist Bouw- en aanbestedingsrecht

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Wij komen graag in gesprek met een talentvolle Jurist met bovengemiddelde interesse in het aanbestedingsrecht en een sterk affiniteit met de bouw & projectontwikkeling. Een mooie startersfunctie waarbij je alle ruimte krijgt je persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. En op een verantwoorde wijze vrij snel de nodige zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt toebedeeld.  

Wat ga je doen?

 • Je houdt je bezig met het bouw- en aanbestedingsrecht.
 • Je werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van bouwkundige collega’s die aanbestedingsprocedures organiseren.
 • Je stelt leidraden en contracten op en geeft advies in verband daarmee. Het betreft met name het opstellen en aanbesteden van aannemingsovereenkomsten (UAV), geïntegreerde contracten (UAV-GC), bouwteamovereenkomsten en opdrachten aan architecten, constructeurs, installatieadviseurs en andere ontwerpende adviseurs (DNR).
 • Het doel van je werkzaamheden is dat alle aanbestedingsprocedures vlot en soepel verlopen zonder dat er klachten of geschillen ontstaan en dat een goed inkoopresultaat wordt behaald. 

Je gaat werken in een bouwkundige omgeving met collega’s die zelf geen jurist zijn. Dat vergt een pragmatische en flexibele instelling. Alle werkzaamheden dienen binnen de geldende juridische kaders plaatsvinden, maar tegelijkertijd – en daar ligt een spanningsveld – moet je jouw juridische kennis en ervaring bondig en zonder juridisch jargon vertalen naar de praktijk van niet-juridische opdrachtgevers en bouwkundige collega’s.

Wat verwachten wij van jou?

 • Afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht (master).
 • Affiniteit met het werken in een bouwkundige/technische omgeving.
 • Pragmatische, efficiënte en dienstverlenende instelling.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. Je moet kunnen omgaan met stress. Je moet nauwkeurig en toch snel kunnen werken in een hectische omgeving.
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift.

Je hoeft niet te zijn afgestudeerd in het bouwrecht of aanbestedingsrecht, maar dat zien wij wel als een groot voordeel. Hetzelfde geldt als je een keuzevak hebt gevolgd of een scriptie hebt geschreven over één van die rechtsgebieden.

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de vrijheid om in je eigen stijl te werken.
 • Een fijne collegiale werkomgeving met veel ruimte om je zelf te ontwikkelen, onder andere door een grote diversiteit aan projecten en een uitgebreid cursus- en trainingsprogramma.
 • Een moderne werkomgeving op drie verschillende locaties en goede IT-voorzieningen die het mogelijk maken om flexibel te werken (in tijd en plaats).
 • De ruimte om een goede balans tussen werk- en privé te vinden; werken in deeltijd (28-38 uur) is bij ons dan ook geen uitzondering.

Om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt, wordt in de eerste periode gekoppeld aan een collega waar je terecht kunt voor vragen en waarmee je kunt klankborden. Ook de medior en senior jurist en jouw afdelingsmanager staan altijd voor je klaar.

Het werkgebied is geheel Nederland. Je verricht je werkzaamheden vanuit de vestiging Houten en deels vanuit A’dam en/of R’dam. De arbeidsovereenkomst is om te beginnen voor bepaalde tijd.

Over BBN Adviseurs

BBN Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau dat ondersteuning biedt aan alle partijen die betrokken zijn bij het gebruiken, ontwikkelen, realiseren en beheren van gebouwen en gebieden. Zij ondersteunen deze partijen in iedere fase, van initiatief tot en met de exploitatie en daarna. Bij BBN werken 120 adviseurs voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de overheid en de non-profit sector. Ze werken landelijk en hebben vestigingen in Houten (hoofdkantoor), Rotterdam en Amsterdam.

Veelzijdig, ondernemend, met plezier, toegewijd en integer. Dat zijn de kernwaarden van waaruit ze werken en waar ze voor staan. BBN beschouwt teamwork en persoonlijke ontwikkeling als de sleutel voor kwaliteit en innovatie. Een open collegiale sfeer draagt bij aan het delen van kennis en ervaring en zorgt ervoor dat je je onder alle omstandigheden gesteund weet door de rest van de organisatie.

Belangstelling? 
Herken jij je in onze beschrijving en zoek je een uitdagende baan? Ik zie je CV en een bondige sollicitatiebrief met belangstelling tegemoet: w.gentenaar@tplegal

Heb je nog vragen?
Als je nog vragen hebt, dan kun je contact opnemen met Willem Gentenaar , Partner T&P Legal op telefoonnummer 06 12 97 68 93. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Jurist, Legal Counsel, Zakelijke dienstverlening