Jurist Beroepszaken

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Wil jij als jurist een belangrijke bijdrage leveren door de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) goed voor te bereiden op alle politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen die het vak van belastingadviseur beïnvloeden? Heb jij brede juridische kennis en wil je graag werken in een kleine informele maar ook bijzondere werkomgeving? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende functie.

Wat ga je doen?
Als jurist beroepszaken heb je een belangrijke trendwatchers-functie. Je signaleert (niet fiscale) ontwikkelingen die van belang zijn voor de beroepsuitoefening van belastingadviseurs en houdt daarvoor de media, literatuur en jurisprudentie in de gaten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de communicatie over beroepszaken aan de NOB-leden en ben je de secretaris van de Commissie Beroepszaken en de kerngroep Toezicht & Handhaving. Je ondersteunt diverse ad hoc werkgroepen en werkt nauw samen met bestuurs- en commissieleden (NOB-leden) en medewerkers van de NOB. Ook ben je de back-up voor de directeur juridische zaken in juridische aangelegenheden en ledenzaken. 

Wat zoeken wij?
Je hebt een afgeronde academische studie rechten (doctoraal/master Nederlands Recht of Fiscaal recht) en bent als jurist breed georiënteerd. Verder ben je vaardig in het vergaren en analyseren van informatie en het opstellen van adviezen. Kennis van en ervaring met de Wwft en de AVG is een pré. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en hebt een sterk analytisch vermogen. Je bent in staat je snel nieuwe rechtsgebieden eigen te maken, veel dossiers tegelijkertijd te beheren, te prioriteren en te schakelen in een veelheid van onderwerpen. Je kan goed zelfstandig werken en je hebt een pro-actieve en onafhankelijke houding. Daarnaast ben je praktisch en pragmatisch ingesteld. 

Wie zijn wij?
De NOB is de beroepsorganisatie van belastingadviseurs met een universitaire opleiding. Op ons kantoor werken 24 mensen. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een premievrij pensioen, 30 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) en een jaarkaart ARTIS (bij vast dienstverband)) zijn goed. Maar minstens zo belangrijk zijn de goede sfeer en samenwerking in het hele team. We zijn gevestigd in de Muiderpoort, één van de mooiste historische gebouwen in het centrum van Amsterdam (wel een pand met veel trappen en geen lift).

Meer informatie
Kijk hier voor een uitgebreide functiebeschrijving. Heb je nog vragen hierover, dan kun je contact op nemen met Alexandra Piksen, directeur juridische zaken via a.piksen@nob.net of 06 - 48511159. Voor meer informatie over de NOB kun je terecht op onze website.

Sollicitatie
Wil je solliciteren, stuur dan je cv en je motivatie naar Alexandra Piksen via a.piksen@nob.net onder vermelding van 'sollicitatie jurist beroepszaken'.

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Zakelijke dienstverlening