Senior Juridisch Adviseur

Zet jij je tanden graag in complexe juridische vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening? En maak je graag impact met jouw adviezen?  Dan is dit de baan voor jou!

 • Jouw ondersteuning en advisering beperken zich niet tot de juridische en procedurele aspecten, je hebt ook oog voor andere disciplines. In samenwerking met je collega’s zoek je immers naar een integrale aanpak en praktische oplossingen.
 • Het is voor jou vanzelfsprekend dat je zorgvuldige afwegingen maakt tussen wet- en regelgeving, de bedoeling ervan en maatschappelijk en politiek draagvlak.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van juridische kaders en beleid, in het bijzonder in relatie tot ruimtelijke ordening.


Senior Juridisch Adviseur
36 uur | Lisse

Een dag uit het leven van een juridisch adviseur RO
Je start thuis je laptop op en onder het genot van een kop koffie bekijk je je mail en je werkvoorraad. Het is altijd weer een verrassing hoe je dag gaat lopen. De politiek bepaalt je agenda namelijk voor een groot deel. En dat betekent dat er vaak spoedklussen zijn. Dat maakt je baan heel afwisselend. En je dagen nooit saai. Als adviseur geef je dagelijks advies over voorstellen voor het College van B&W en de Gemeenteraad. Ook vandaag zitten er weer een paar collegevoorstellen in je werkvoorraad waarover jouw advies met spoed gevraagd wordt. Daar ga je als eerste mee aan de slag.

In je mail zit ook een advies van een beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling waar juridische risico’s aan verbonden zijn. Je neemt contact met hem op via MS Teams en bespreekt samen een plan de campagne richting de wethouder. Voor later op de dag laat je een digitale afspraak met de wethouder inplannen. Jullie hebben een pittig gesprek, waarin je alle zeilen bij moet zetten. Tot je vreugde met succes, want je weet de wethouder ervan te overtuigen dat hij een pas op de plaats maakt, totdat alles ook in juridisch opzicht klopt.
Daarna heb je nog een MSteamsoverleg met een collega over de voorbereiding van een bijeenkomst van de raadswerkgroep die zich richt op de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Ondertussen bespreken jullie hoe het ervoor staat met het verzamelen van de adviezen voor enkele regionale vergaderingen waar de wethouders binnenkort aan deelnemen.
Daarna pleeg je nog een aantal telefoontjes en werk je wat mails weg. De dag vliegt om. Voldaan sluit je af. Tijd voor ontspanning!

Wat wij jou bieden
In onze organisatie krijg je veel ruimte om met je ideeën aan de slag te gaan. Professionele en persoonlijke betrokkenheid gaan bij ons hand in hand, we hebben veel voor elkaar over, lachen veel en worden steeds beter in het geven en ontvangen van feedback. Als we weer naar kantoor mogen, is jouw thuisbasis Lisse. Verder kun je van ons verwachten:

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Zijn we allebei tevreden over dat eerste jaar? Dan zetten we die graag om in een vast contract. Daarnaast bieden we je:
 • Een salaris van maximaal € 5.169 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (salarispeil oktober 2020)
 • Daar bovenop een budget van ruim 17% van je salaris, dat je in kunt zetten voor de aankoop van extra verlofuren en voor andere (fiscaal vriendelijke) bestedingsdoelen
 • Naast de wettelijke 20 vakantiedag per jaar een aantal extra verlofdagen
 • Een laptop, mobiele telefoon en goede faciliteiten om waar en wanneer je wilt je werk te doen
 • Flexibele werktijden
 • Pensioen via het ABP, een bijdrage in je ziektekostenverzekering en als we weer naar kantoor mogen: een reiskostenvergoeding
 • Naast de wettelijke 20 vakantiedagen per jaar een aantal extra vrije dagen
 • Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen


Match?
Laat het adviseren over de juridische kaders en juridische consequenties van te nemen (beleids-) beslissingen en gemeentelijke regelingen maar aan jou over. Je bent niet voor niets onze juridisch specialist op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling! De Algemene wet bestuursrecht en Gemeentewet hebben voor jou geen geheimen. Daarbij heb je creatieve ideeën en sta je open voor die van anderen. Je bent analytisch scherp, schakelt snel en gaat zelfstandig te werk. Je advies verwoord je helder en je kunt anderen daarin meenemen. Onder tijdsdruk adviseren is voor jou geen probleem. Dat jou op termijn gevraagd kan worden je juridische kennis en vaardigheden in te zetten voor een ander terrein, vind je stiekem wel een pluspunt van deze baan.
 

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau
 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Gedegen parate juridische kennis van het bestuurs- en privaatrecht
 • Ervaring met ruimtelijke ontwikkeling en interesse in ontwikkelingen hierin zoals de Omgevingswet


Over het team Juridische zaken
Met zijn achttienen zijn we een klein, hecht, collegiaal en loyaal team met een enorme gedrevenheid voor het juridische vak. Samen beschikken we over veel kennis. Kennis, die we volop delen met elkaar. Zo groeien we met elkaar steeds verder in ons vak en in onze rol. En dat is goed, want de lat ligt hoog en de impact van onze adviezen is groot. Kwaliteit staat bij ons dan ook voorop. Twee van onze collega’s zijn recent gestart. Jij wordt de derde. Met zijn drieën hebben jullie als nieuwkomers natuurlijk ook jullie impact op de ontwikkeling van ons team. 

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend
Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden.
Hier werkt HLTsamen, de werkorganisatie voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Met zijn 470’en adviseren we bestuurders van de drie gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. Omdat we voor drie gemeenten werken, bundelen we kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! Inventief, krachtig en verbindend zijn de waarden waar wij voor staan. De werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017. We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor jou en ons om echt het verschil te maken.
 

Ja, dit is mijn baan!
Heb je nog vragen? Bel dan met Femke Carstens, teammanager Juridische Zaken op 06-1444 8187. Of solliciteer direct. Reageer dan vóór 3 december 2020 en stuur ons je cv en een korte motivatie via onze sollicitatiepagina. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang. Een assessment en screening kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Solliciteer nu op werken in het westen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid