Juridisch Adviseur Horeca en evenementenzaken gemeente Hilversum

Hou je van juridisch inhoudelijk werk én ben je graag de spin in het web met een helicopterview op het terrein van horeca en evenementen? Ben jij communicatief sterk en heb je een goed ontwikkelde politieke antenne? Dan zijn wij op zoek naar jou!   De Gemeente Hilversum is op zoek naar een juridisch adviseur Horeca en Evenementenzaken voor de afdeling Publiekszaken. Wil je in het Gooi werken en ben jij dé juridisch adviseur die thuis op het gebied van horeca en evenementen? Én weet jij met jouw kennis en expertise je (interne) klanten te adviseren? En ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan binnen een dynamische gemeentelijke organisatie midden in het Gooi, dan is dit misschien wel jouw baan.  

Wat ga je doen?

 • Je bent de juridische vraagbaak van alle aspecten van horeca- en evenementenzaken (vergunningen, handhaving etc.).​
 • Je behandelt zienswijzen en vertegenwoordigt het gemeentebestuur in bezwaar en beroep.
 • Je bent proactief in afstemming en advisering.Je levert een actieve bijdrage (meedenken en opstellen) aan het gemeentelijke horeca- en evenementenbeleid.
 • Je vervult een sleutelpositie tussen de gemeente en externe partijen en zet wensen en ideeën om in concrete acties.
   

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste adviseur met een juridisch hart en je gaat ook graag op pad om met anderen te schakelen. Je schroomt niet het voortouw te nemen en bent een zelfstarter. Met jouw organisatietalent krijg je dingen voor elkaar. Je bent creatief, flexibel, kan goed luisteren, bent omgevingsbewust, daadkrachtig en hebt gevoel voor humor. Kortom, je hebt zeer goede communicatieve eigenschappen en overtuigingskracht en plannen & organiseren gaat je gemakkelijk af.   Daarnaast beschik je over:

 • Een juridische opleiding op HBO+- of Academisch niveau.
 • Relevante kennis van horecawetgeving, bijzondere wetten (w.o. Wet Bibob) en handhaving .
 • (Minimaal) 3-5 jaar werkervaring op het gebied van horeca en evenementen binnen een gemeente.
  Wat is er zo leuk aan deze functie?
 
 • Jij bent op jouw gebied de spin in het web binnen de gemeente en je werkt met externe samenwerkingspartners.
 • Je doet zeer afwisselend werk in een dynamisch team.
 • Je krijgt alle kans je verder te ontwikkelen en te verdiepen in horeca en evenementenzaken. 

De Gemeente Hilversum

Gemeente Hilversum is de Mediastad in het groen en tevens een uitdagende werkgever. De  gemeente zet zich maximaal in voor haar inwoners en bedrijven. Ze zorgt voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. De gemeente luistert aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen en antwoordt met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.

Het team

Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken. Het team bestaat uit juridisch adviseurs op het gebied van bouwen en wonen, AVP, horeca, milieu en parkeren. Je werkt samen met veel collega’s van andere onderdelen van Publiekszaken en andere afdelingen.  

Wat biedt gemeente Hilversum?

Het betreft een functie van 28 tot 36 uur per week met een salaris van maximaal € 71.171,- bruto per jaar (incl. IKB) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. In bijzondere gevallen is een arbeidsmarkttoelage mogelijk. Via de Hilversum Academie heb je ruime mogelijkheden je verder te ontwikkelen. Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren:

De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Solliciteren kan via de solliciteren button.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk. Telefonisch: 06-47412618 of per e-mail: annemarijnstruben@publieknetwerk.nl 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid