Juridisch Medewerker Claims

Functieomschrijving

Veelzijdige internationale baan voor een energieke hbo+’er met een juridische achtergrond of ervaring in schadeafhandeling

Vind jij het prettig als je ’s ochtends nog niet weet hoe je werkdag gaat verlopen? Vind je het bovendien belangrijk om je te kunnen ontwikkelen in je functie? Dan is werken bij Samskip waarschijnlijk wel iets voor jou. Wij zijn een van de grootste multimodaal transportaanbieders in Europa. We hebben ambitieuze doelstellingen en zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening aan onze klanten. Dat betekent ook dat we onze schadeafhandeling tot in de puntjes geregeld willen hebben. We zoeken daarom een nauwkeurige, energieke en vooral positief ingestelde collega ter versterking van ons team in Rotterdam. 

Zelfstandig aan de slag binnen een klein team

Als Juridisch Medewerker Claims adviseer je klanten en collega’s elke dag zo goed mogelijk op het gebied van schadeafhandeling, waarbij je nooit de belangen van Samskip uit het oog verliest. Het werk is zeer divers en heel internationaal, omdat onze klanten en je collega’s overal in Europa gevestigd zijn. Je werkt in een klein team van twee schadebehandelaars en een manager. Nadat je bent ingewerkt in onze werkwijze, ga je al snel zelfstandig aan de slag, maar je kunt altijd bij je collega’s terecht voor ondersteuning. Je verantwoordelijkheden zijn:

 • geven van onafhankelijk juridisch advies aan je commerciële collega’s over de commerciële contracten met onze klanten; 
 • behandelen, beoordelen en afhandelen van claims met betrekking tot vracht, uitrusting, schepen of andere schade;
 • zorgen voor een nauwkeurige opvolging van de claims en overleg hierover met andere schadebehandelaars of verzekeringsmaatschappijen.

Never a dull moment…

Binnen een bedrijf in logistiek en transport is geen enkele dag hetzelfde. Dat geldt ook voor het werken op onze juridische afdeling. Elk contract, schadeclaim of adviesverzoek is immers weer anders. En je werkt ook nog eens heel internationaal. Binnen het kleine, jonge team krijg je al snel veel verantwoordelijkheid. Bij Samskip krijg je ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, o.a. via ons uitgebreide e-learning platform. Daarnaast bieden we je:

 • een marktconform salaris, inclusief een dertiende maand;
 • 28 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • bedrijfsfitness;
 • prachtig uitzicht op de Rotterdamse haven.

Schadeafhandeling met een glimlach

Jij laat je niet uit het veld slaan door schadeclaims, hoe ingewikkeld ze soms ook kunnen zijn. Met jouw probleemoplossende vermogen weet je altijd een praktische oplossing te vinden voor onze klanten of je collega’s. Je bent positief ingesteld, gemotiveerd en houdt van de dynamiek die kenmerkend is voor de logistieke branche. Je bent organisatorisch sterk en snel veranderende prioriteiten zijn voor jou geen enkel probleem. Je weet altijd weer deadlines te halen. Verder ben je bereid zo nodig incidenteel te reizen binnen Europa. Specifieke functie-eisen zijn verder:

 • een afgeronde hbo- of universitaire opleiding;
 • bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring in schadeafhandeling;
 • bij voorkeur werkzaam in de logistieke sector, een verzekeringsmaatschappij of een gespecialiseerd advocatenkantoor; 
 • een uitstekende mondelinge en schriftelijk beheersing van de Engelse taal. Beheersing van de Duitse taal is een pre.

Reageer, liefst snel!

Wat ons betreft begin je zo snel mogelijk. Solliciteer daarom snel op deze fulltime baan via de ''Solliciteer'' button. Heb je nog vragen? Bel ons dan via (088) 400 1393, of stuur een e-mail naar career.management@samskip.com 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Transport/Logistiek/Opslag