Juridisch adviseur

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) en Burgerhulp; ook helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Binnen de afdeling Juridische Zaken zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van:

 

Juridisch adviseur

32 uur per week

 

 

Waar ga je werken?

De afdeling Juridische Zaken bestaat uit het team juridische zaken, het team humanitair oorlogsrecht en de ambtelijk secretaris van de ledenraad en de ondernemingsraad. De afdeling is gekoppeld aan de directie van het Rode Kruis. Je standplaats is Den Haag. 

 

Doel en in inhoud van de functie

De juridisch adviseur geeft onder verantwoordelijkheid van het hoofd Juridische Zaken invulling aan de juridische ondersteuning van de organisatie op diverse rechtsterreinen. Je werkt zelfstandig in een klein team, waarin reguliere afstemming plaatsvindt met de huidige twee juridisch adviseurs.

 

De juridisch adviseur adviseert collega’s van clusters als Nationale Hulp en Internationale Hulp, maar ook Marketing & Fondsenwerving en districten in het land over allerlei juridische vraagstukken die het Nederlandse Rode Kruis betreffen.

Dit betreft onder andere: 

 • ​​Het opstellen en beoordelen van overeenkomsten met andere partijen, waaronder o.a. onze zakelijke partners, veiligheidsregio’s, GGD’en en Rode Kruis-zusterverenigingen in het buitenland;
 • Juridische advisering over verenigingszaken en privacyvraagstukken;
 • Het opstellen en bewaken van de actualiteit van reglementen en statuten van het Rode Kruis;
 • Het vervullen van het ambtelijk secretariaat van het Geschillencollege van het Rode Kruis.

 

Functie eisen

 • Academische opleiding Nederlands Recht, civielrechtelijke richting;
 • Relevante werkervaring (minimaal 5 jaar);
 • Breed geïnteresseerd in diverse rechtsgebieden;
 • Kennis en ervaring met het toetsen en opstellen van overeenkomsten;
 • Ervaring met schriftelijke en mondelinge advisering;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Strategisch, dienstverlenend en diplomatiek kunnen functioneren;
 • Analytisch en zorgvuldig;
 • Goede contactuele eigenschappen.

 

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatiefrijk en specifiek voor deze functie op analyseren en oordeelsvorming, oplossingsgerichtheid, stressbestendigheid en contactvaardigheid.

 

Wij bieden

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens schaal 12 van de CAO NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.789,97 en max. € 5.057,13 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur).

 

Reacties

Je motivatiebrief en cv gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag vóór 6 november 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacature/Solliciteren/169249/juridisch-adviseur.html

 

Voor nadere informatie kun je terecht bij Lotte de Bie, Hoofd Juridische Zaken (ldebie@redcross.nl, tel. 0613241698).

 

Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.

  

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

 

 

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening