Jurist (Internationaal) Ondernemingsrecht

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Wie zijn wij?

In onze dienstverlening draait het om mensen. Alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. De ruim 2.500 medewerkers van BDO dragen allemaal bij aan het realiseren van onze strategische doelstelling: het bieden van de allerbeste service én het leveren van topkwaliteit. Dit doen wij vanuit de vier kernwaarden: Persoonlijk, Passie, Professioneel en Pragmatisch.

Met een transparante en resultaatgerichte aanpak adviseren de 270 consultants van BDO Advisory hun opdrachtgevers in de breedste zin van het woord. Binnen Advisory is een groep van juristen werkzaam (BDO Legal). Deze groep bestaat uit zowel arbeidsjuristen als ondernemingsrechtjuristen. Wij beschikken, dankzij het brede BDO-netwerk, over meerdere vestigingen in Nederland en kennen een sterke internationale en regionale vertegenwoordiging.  

Hoe ziet je werk eruit? / De Functie

Als Jurist (Internationaal) Ondernemingsrecht adviseer je opdrachtgevers praktisch en doeltreffend op het gebied van het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Hierbij werk je vaak nauw samen met je collega’s van andere disciplines zoals belastingadvies en accounting. Ervaring met werken in een multidisciplinaire omgeving is dan ook wenselijk. Je vaste standplaats is Amstelveen, maar je bent geregeld ook op de andere kantoren van BDO aanwezig, zoals Utrecht, Rotterdam en Alkmaar. Je maakt onderdeel uit van een tam van (op dit moment) drie juristen onder leiding van een partner. Samen met je collega's inventariseer je de wensen en behoeften van opdrachtgevers. Deze weet je uit te werken in een op maat gesneden en praktische oplossing. Daarnaast ga je samen met je collega’s op pad om nieuwe klanten aan BDO te binden. 

Wie ben jij? (som punten op over jullie ideale kandidaat)

 • Je vindt het leuk om in een multidisciplinaire omgeving te werken;
 • Je hebt doorzettingsvermogen;
 • Je hebt een ondernemende instelling;
 • Je hebt gevoel voor humor.

Functie-eisen / Wij vragen

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding Nederlands Recht met aantoonbare specialisatie op het gebied van het ondernemingsrecht;
 • Je hebt 3 tot 6 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de advocatuur of bij een vergelijkbaar accountants- en belastingadvieskantoor;
 • Je hebt een brede juridische interesse en bijzondere affiniteit met de (internationale) herstructureringspraktijk;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands én Engels in woord en geschrift) en bewezen commerciële vaardigheden;
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden / Wij Bieden

Bij BDO wordt hard gewerkt, maar we houden de balans tussen werk, eventuele studie en privé goed in de gaten. Wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat je jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. De BDO Academie biedt hiertoe een breed scala aan trainingen en praktijkervaringen.

Uiteraard bieden we je een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Mobiliteitsbudget;
 • Onkostenvergoeding;
 • Vergoeding voor een telefoonabonnement;
 • Vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een sportschool in de buurt;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling via Zwitserleven;
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea.

Om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren ontvang je van BDO een laptop of tablet in bruikleen. Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons daarom bij een fulltime dienstverband 32 vakantiedagen.  

Sollicitatie

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Birgit van der Sommen (Senior Corporate Recruiter). Je kunt Birgit bereiken via Birgit.van.der.Sommen@bdo.nl / 06 42 30 83 42 of gebruik de solliciteren button.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. Daarnaast maakt een pre-employment screening onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor deze vacature. BDO maakt hierbij gebruik van de DSI screening voor de financiële sector.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Financiele dienstverlening, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch