Senior Jurist Aanbestedingen

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Wie zijn wij?

In onze dienstverlening draait het om mensen. Alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. De ruim 2.500 medewerkers van BDO dragen allemaal bij aan het realiseren van onze strategische doelstelling: het bieden van de allerbeste service én het leveren van topkwaliteit. Dit doen wij vanuit de vier kernwaarden: Persoonlijk, Passie, Professioneel en Pragmatisch.

Met een transparante en resultaatgerichte aanpak adviseren de 270 consultants van BDO Advisory hun opdrachtgevers in de breedste zin van het woord. BDO Legal maakt onderdeel uit van BDO Advisory. Bij BDO Legal werken ongeveer 50 juristen o.a. op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht, WNT recht, privacyrecht en met een duidelijk focus op de markten: publieke sector, MKB/Familiebedrijven en corporate clients. Wij beschikken, dankzij het brede BDO-netwerk, over meerdere vestigingen in Nederland en kennen een sterke internationale en regionale vertegenwoordiging.

Hoe ziet je werk eruit? / De Functie

BDO Legal heeft een groeiend en ambitieus team van juristen dat zich richt op de markt “Publieke Sector”. Hierin is ook de aanbestedingsrecht praktijk van BDO Legal het afgelopen jaar sterk gegroeid en ontwikkeld. Er wordt met veel energie en enthousiasme, in een informele en prettige sfeer gewerkt om het team en de praktijk nog verder te ontwikkelen. BDO Legal is op zoek naar een Senior Jurist Aanbestedingen die meewerkt aan de verdere opbouw van deze praktijk en zichzelf als professional verder door wil laten groeien.

Op het gebied van aanbestedingsrecht wordt een breed palet aan diensten aangeboden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de begeleiding van aanbestedingstrajecten van a tot z bij gemeenten die zelf geen jurist in dienst hebben. Enerzijds bestaat er binnen de publieke sector een groeiende behoefte aan juridische advisering waarbij veelvuldig wordt samengewerkt in multidisciplinaire projecten met collega’s van Public Sector Consultancy of collega fiscalisten. Anderzijds dient de accountant van BDO - in het kader van de controle van de jaarrekening - een rechtmatigheidsoordeel te geven over de toepassing van het aanbestedingsrecht. Met jouw ervaring en up to date kennis van aanbestedingsrecht lever je hierin een belangrijke bijdrage en ben jij de sparringpartner.

Wie ben jij? (som punten op over jullie ideale kandidaat)

 • Je hebt een ondernemende geest; je hebt er plezier in om de bestaande aanbestedingsrecht praktijk met eigen initiatieven verder te ontwikkelen en vorm te geven en je bent in staat zowel binnen het BDO-netwerk als uit de externe markt opdrachten te genereren;
 • Je bent een teamspeler en vindt het leuk om multidisciplinair te werken;
 • Je bent leergierig en hebt oprechte belangstelling voor de publieke sector en belangrijke maatschappelijke vraagstukken;
 • Je bent een uitstekende netwerker;
 • Je past goed bij de cultuur van de BDO-organisatie, je hebt sterk ontwikkelde sociale vaardigheden en kan goed samenwerken met uiteenlopende type mensen.

Functie-eisen / Wij vragen

 • Je beschikt over een afgeronde masteropleiding Nederlands recht; 
 • Een behaalde Grotius opleiding is een pre, dan wel ben je bereid deze in de toekomst te gaan volgen;
 • Je hebt tussen de 6 en 9 jaar relevante werkervaring als juridisch adviseur op het gebied van aanbestedingsrecht of aanbestedingen;
 • Je bent in staat om aanbestedingsrecht trajecten al dan niet in teamverband van a tot z te begeleiden;
 • Je hebt het vermogen om de vertaalslag te maken van de juridische context naar een praktisch uitvoerbare oplossing;
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden / Wij Bieden

Bij BDO wordt hard gewerkt, maar we houden de balans tussen werk, eventuele studie en privé goed in de gaten. Wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat je jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. De BDO Academie biedt hiertoe een breed scala aan trainingen en praktijkervaringen.

Uiteraard bieden we je een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Mobiliteitsbudget;
 • Onkostenvergoeding;
 • Vergoeding voor een telefoonabonnement;
 • Vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een sportschool in de buurt;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling via Zwitserleven;
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea.

Om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren ontvang je van BDO een laptop of tablet in bruikleen. Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons daarom bij een fulltime dienstverband 32 vakantiedagen.  

Sollicitatie

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Birgit van der Sommen (Senior Corporate Recruiter). Je kunt Birgit bereiken via Birgit.van.der.Sommen@bdo.nl / 06 42 30 83 42 of gebruik de solliciteren button.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. Daarnaast maakt een pre-employment screening onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor deze vacature. BDO maakt hierbij gebruik van de DSI screening voor de financiële sector.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Financiele dienstverlening, Jurist, Juridisch