Coördinerend jurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Voor de stafafdeling Strategie en Innovatie zijn wij op zoek naar een

Coördinerend jurist
36 uur per week (1,0 fte)
(vacaturenummer 20-67 S&I-D)

De stafafdeling Strategie en Innovatie (S&I) ondersteunt management en programma afdelingen bij het realiseren van de gestelde beleidsdoelen. Belangrijk hierbij is dat S&I-medewerkers gevraagd en ongevraagd proactief advies geven. Strategie en Innovatie opereert rondom de pijlers kwaliteit, strategie, implementatie, communicatie, internationaal en juridisch. Voor versterking van de pijler juridisch zoeken wij een coördinerend jurist die het huidige juridisch team van 4 medewerkers komt aansturen en versterken.

Het juridisch team van S&I houdt zich bezig met advisering binnen de volgende rechtsgebieden: bestuursrecht, verbintenissenrecht, aanbestedingsrecht,  staatssteunrecht en mededingingsrecht. De juristen hebben een eigen prioritair vakgebied maar werken collegiaal samen op dossiers.

Vanwege de groei van de afdeling en de uitdagingen waar de organisatie voor staat zoeken we een ervaren jurist die als meewerkend voorman/-vrouw functioneel leiding geeft aan het juridisch team en tevens zelf richting organisatie adviseert.

Onze functie:

Als functioneel leidinggevende van de afdeling help je in het prioriteren van werkzaamheden. Je bouwt aan de (door)ontwikkeling van de afdeling op basis van de wensen van de organisatie en eigen inzichten. Je vindt het leuk om, in afstemming met de collega’s van het primair proces, de juristen en de kwaliteitsmedewerkers, te bouwen aan een eenduidige en werkbare procedures en processen. Meer eenduidige en heldere advisering over juridische aspecten is hiervan integraal onderdeel.

Naast het aansturen van de juristen adviseer je ook zelf richting de organisatie. Dit kan gaan over een veelvoud van onderwerpen zoals het subsidieverleningsproces en de bijbehorende (bestuurs-)wetgeving, het beoordelen van samenwerkingsovereenkomsten tussen publiek en/of private partners op conformiteit met het Europees recht, inkoop- en aanbestedingsprocedures en de ZonMw subsidiebepalingen.

Specifieke aandacht hebben staatssteunrechtelijke aspecten. Een onderdeel van de juridische advisering is het leveren van een bijdrage aan de toepassing en naleving van staatssteunregels door programma’s van ZonMw. Je beoordeelt in samenspraak met de verantwoordelijke programmamanagers subsidieaanvragen op staatssteunrisico’s. Je bewaakt daarbij de juridische kwaliteit van  adviezen en voorziet bestuurlijke en/of politieke implicaties.

Profiel:

 • Je beschikt over een voltooide wo-opleiding Nederlands recht, bij voorkeur met een specialisatie in bestuursrecht, staatssteun of aanbestedingsrecht;
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur als adviseur bij een overheidsorganisatie;
 • Je bent gewend om professionals aan te sturen;
 • Kennis van staatssteunrecht en subsidierecht is noodzakelijk;
 • Kennis van verbintenissenrecht en aanbestedingsrecht is een pré;
 • Je hebt een oplossingsgerichte, proactieve en flexibele werkhouding;
 • Je kunt gezaghebbend en begrijpelijk adviseren en hebt daarbij oog voor de politieke en beleidsmatige omgeving waarbinnen je functioneert;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve- en advies vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent in staat om in- en extern een netwerk op te bouwen.

Wij bieden je:

 • Een tijdelijke aanstelling voor 36 uur (1,0 fte) per week voor een periode van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tot maximaal € 6.419,14 bruto per maand (schaal 13 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een interessant werkveld, een dynamisch team en een prettige werkcultuur.

Informatie:

Informatie over de functie is in te winnen bij Martijntje Bakker, hoofd S&I, (070 349 51 96).

Sollicitaties:

Belangstellenden kunnen hun motivatie en cv tot en met 05 december 2020 insturen.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Medewerkers binnen ZonMw hebben bij gelijke geschiktheid binnen de procedure voorrang op externen.

ZonMw hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid