Vergunningverlener Bouw (WABO)

Vergunningverlener Bouw (WABO)
36 uur | Dordrecht

Het oplossen van (complexe) vraagstukken op het gebied van bouwplannen, dat is waar jij als gedreven vergunningverlener voor gaat. Deel jij jouw inhoudelijke kennis graag met jouw collega’s en krijg jij energie van schakelen tussen verschillende projecten en belanghebbenden? Dit alles doe je binnen OZHZ en zo draag jij bij aan een veilige, gezonde en duurzame omgeving voor inwoner en bedrijven. Spreekt jou dit aan? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Wat ga je doen?
Binnen een gemeente is de wens om een nieuw hotel in de binnenstad te bouwen. Dat past eigenlijk niet binnen de bestemming, er is te weinig parkeergelegenheid, de buren maken bezwaar, er nestelen vleermuizen en er zijn nog onbekende factoren van invloed op dit plan. Als vergunningverlener behandel jij de aanvraag. Voor alle mogelijke onderwerpen win je adviezen in. Je bekijkt de mogelijkheden. Is het plan mogelijk binnen alle wettelijke kaders? Wat kan wel, wat kan niet? Krijg je alle adviezen op tijd? Uiteindelijk kom jij tot een goed besluit.

Het bovenstaande is een van vele vraagstukken waar jij als vergunningverlener aan werkt. In deze dynamische functie ben jij een van onze experts op het gebied van bouwen. Jij zorgt dat interne en externe vragen en adviezen over onder andere ruimtelijke ordening, bouw, brandveiligheid en constructie op de juiste manier worden opgepakt. En dat ze binnen de termijnen worden afgehandeld en dat alle betrokken partijen worden geïnformeerd.

Met jouw kennis van wet- en regelgeving, je goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen ben je in staat om de vergunning te verlenen.

Je vindt het leuk om veel ballen in de lucht te houden en met druk vanuit burgers, bestuurders en adviseurs om te gaan. Je zet alles op alles om tot een goed resultaat te komen. Daarvoor werk je goed samen met collega's in een zelfsturend team en heb je inzicht in proces en inhoud. Je vindt het vanzelfsprekend om dit met kwaliteit en verantwoordelijkheid te doen.

Wat neem je mee?

  • Relevante afgeronde mbo+ of hbo opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van bouwkunde, Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht ABW 1 en ABW 2 of juridisch/recht);
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare recente en relevante werkervaring, onder andere als vergunningverlener;
  • Je bent in staat om te schakelen op verschillende niveaus en kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed omgaan met ambtelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je krijgt energie van resultaten behalen en weet deze ook over te brengen, intern en extern.

Je bent creatief en vindingrijk. Je gaat actief en creatief op zoek naar oplossingen voor lastige vraagstukken. Je krijgt energie van resultaten behalen en weet deze ook over te brengen, intern en extern.

Met tegenslag weet je goed om te gaan. Je kunt luisteren naar wat speelt in je omgeving en naar wat van je gevraagd wordt. Je zoekt graag de samenwerking en verbinding op. "Samen bereik je meer" is jouw motto.

Waar kom je te werken?
Bedrijven, woonwijken, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van OZHZ waar jij komt te werken. De inwoners en bedrijven in Zuid-Holland Zuid kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een goede omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Met meer dan 200 medewerkers hebben wij veel expertise in huis en verbinden we kennis en ervaring in de regio. Al het werk dat wij uitvoeren doen we in opdracht van en samen met de gemeenten en de provincie.

Wie zijn wij?

Je komt te werken bij de unit Regulering bouw en brandveiligheid. Een enthousiaste en deels zelfsturende club van 25 collega's, waar de taken op het gebied van bouw, brandveiligheid en constructieve veiligheid zijn samengebracht. Denk bijvoorbeeld aan vergunningverlening bouw, meldingen en adviezen brandveiligheid en constructieve toetsing van evenementen. Ons kantoor vind je op loopafstand van het Centraal Station in Dordrecht.

Wat bieden we jou?
Bij de Omgevingsdienst Zuid Holland-Zuid hebben wij oog voor jou. Als professional maar ook als individu. De sfeer is innovatief, dynamisch en persoonlijk. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.008,- bruto (uitgaande van functieniveau 9 car/uwo) op basis van een 36-urige werkweek. Bij extra kennis/ervaring is functieniveau 10 bespreekbaar.

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, verlofregelingen, pensioen, reiskosten en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Ben je enthousiast? Solliciteer direct online via de sollicitatiebutton. Doe dit voor 23 december 2020. Voldoe je niet helemaal aan de eisen? Maar denk je wel de ideale kandidaat te zijn? Dan horen we ook graag van je.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Guido van der Waal, Unitmanager via 078- 770 3281. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: vergunningverlener bouw, wabo, vergunningen, bouwkunde, bouwtoezicht, woningtoezicht, ambtenaar, ABW 1, ABW 2, juridisch, recht, vacature Dordrecht, fulltime, nederlands, hbo


Vergelijkbare zoekopdrachten: Overheid, Overig