Juridisch Medewerker

De Algemene Onderwijsbond heeft ruim 86.000 leden in alle onderwijssectoren, van basisschool tot en met universiteit. De AOb (aangesloten bij de FNV) is daarmee de grootste onderwijsvakbond en belangenbehartiger van het onderwijspersoneel, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. De belangrijkste taak van de AOb is ervoor te zorgen dat de leden iedere dag hun werk goed kunnen doen, met de daarbij behorende professionele zeggenschap en arbeidsvoorwaarden.
 

Op de afdeling Algemeen Juridische Dienstverlening op het hoofdkantoor van de AOb in Utrecht is een vacature voor een

Juridisch Medewerker
28 uur per week (0,8 fte), tijdelijk voor één jaar

De afdeling
De afdeling Algemeen Juridische Dienstverlening (AJD) behartigt de individuele en collectieve belangen van leden op rechtspositioneel en/of arbeidsvoorwaardelijk terrein door advisering, voorlichting en rechtsbijstand. Op de afdeling werken 30 juristen en juridisch medewerkers; er is een eigen secretariaat met zeven personen.

Over de functie van Juridisch Medewerker
De juridisch medewerker behartigt zelfstandig de rechtspositionele belangen van leden o.a. door het geven van advies en voorlichting, het beantwoorden van brieven over arbeidsrecht en uitkeringen alsmede het zelfstandig voeren van bezwaarprocedures en het voorbereiden van beroepsprocedures.

Wij vragen
Voor deze functie is het noodzakelijk dat je enkele jaren ervaring hebt met het zelf behandelen van dossiers en dat je een HBO-opleiding sociaal juridische dienstverlening hebt dan wel een studie Nederlands recht met specialisatie arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht en/of bestuursrecht. Verder is het belangrijk dat je goed onder druk kunt werken en dat je de juiste balans weet te vinden tussen een goed juridisch inzicht en een klantgerichte en pragmatische instelling. Tenslotte ben jij iemand met wie wij prettig kunnen samenwerken.

Wij bieden (op basis van fulltime dienstverband)
Een tijdelijke overeenkomst voor de duur van één jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 3.339,- en maximaal € 4.630,- bruto per maand. Daarbij komt nog 8 1/3% vakantietoeslag en 8 1/3% eindejaarsuitkering. De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer een werkweek van 35 uur, 196 vakantie-uren en de mogelijkheid 15 a.t.v. dagen op te bouwen. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie.

Informatie
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marcel Crum (hoofd AJD), telefoon 06-46282786. Informatie over de sollicitatieprocedure en/of arbeidsvoorwaarden is verkrijgbaar bij Annemarie Tesselaar, HR-adviseur, telefoon 06-50187684.

Solliciteren op de functie van Juridisch Medewerker
Indien je de gevraagde ervaring hebt en ook aan de overige functie eisen voldoet, ontvangen we graag vóór 4 december a.s. je sollicitatiebrief t.a.v. Annemarie Tesselaar. Deze kun je achterlaten op de sollicitatiepagina.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Juridisch Medewerker, Recht, Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, SJD, Legal, Juridische vacatures, HBO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening, Universiteit/HBO Onderwijs