Juridisch medewerker (wtf 0,5)

Juridisch medewerker (wtf 0,5) Bestuurssecretariaat 

Openbaar Onderwijs Groningen wordt gevormd door 2.100 medewerkers en 16.000 leerlingen. Het Ondersteuningsbureau bestaat uit professionals die de scholen en het College van Bestuur adviseren en ondersteunen. Een team van professionals adviseert en ondersteunt de scholen en het College van Bestuur. De afdeling bestuurssecretariaat ondersteunt het College van Bestuur en bestaat uit een bestuurssecretaris, twee secretaresses College van Bestuur, een ambtelijk secretaris GMR en de nieuw te benoemen juridisch medewerker. De bestuurssecretaris is verantwoordelijk voor de aansturing van het bestuurssecretariaat.

Functie
Wij zijn per direct op zoek naar een betrokken juridisch medewerker met oog voor detail. Je gaat binnen het bestuurssecretariaat aan de slag met de opvang van en bemiddeling bij klachten en bezwaren met name van ouders en leerlingen. Deze probeer je vroegtijdig op te lossen en formele klachten of bezwaren handel je zoveel mogelijk zelfstandig af. Je bent verantwoordelijk voor de bewaking van het verloop van de klacht- en bezwaarprocedures. Als juridisch medewerker heb je contact met ouders, leerlingen en juristen, maar ook met onze scholen, het College van Bestuur en de verschillende afdelingen van het ondersteuningbureau. Je adviseert het College van Bestuur bij besluiten over klachten en bezwaren en uitspraak en treedt op als gespreksleider tussen partijen in conflictsituaties. Tevens ondersteun je de bestuurssecretaris bij de behandeling van overige juridische vraagstukken.

Functie-eisen
Wij zoeken een collega die beschikt over een afgeronde juridische opleiding op hbo-niveau en tenminste twee jaar relevante werkervaring heeft in een soortgelijke functie. Je herkent jezelf in het volgende:

  • je beschikt over praktische en theoretische kennis van juridische procedures en juridische wet- en regelgeving;
  • je bent vaardig in het bemiddelen bij conflicten en het samenstellen van juridisch dossiers;
  • je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • je bent organisatiesensitief en hebt oog voor functionele verhoudingen;
  • je bent betrokken en gericht op samenwerken;
  • je bent stressbestendig en accuraat.

Informatie en salaris
Het betreft een tijdelijke vacature voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De vacature omvat 0,5 fte (20 per week), wellicht wordt dit in de toekomst bijgesteld. Deze functie is gewaardeerd op schaal 9 van de geldende CAO VO. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 3916,-- bij een volledige aanstelling.

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen. Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwijs. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Ben jij de collega die wij zoeken?
Dan maken we graag kennis met je! We zien je reactie tegemoet via het sollicitatie formulie welke je benadert via de solliciteren button. In het formulier kan je aangeven naar welke vacature je solliciteert.

Informatie
Informatie over de organisatie vind je op de website: www.o2g2.nl.
Meer informatie over deze vacature is in te winnen bij de heer André van Schaik, bestuurssecretaris, via 06 - 83 15 60 71 of a.vanschaik@o2g2.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn ingepland op vrijdag 11 december 2020.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid, Universiteit/HBO Onderwijs