Juridisch Medewerker Handhaving Wabo (28 uur)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Juridisch Medewerker Handhaving Wabo
28 uur

Heb jij durf en drive?
Heb jij de drive om samen met je collega’s elke dag te werken voor de inwoners en bedrijven van Soest? En heb jij de durf om hen aan te spreken als ze de regelgeving overtreden? Dan zoeken wij jou!

De organisatie
De organisatie is open, gericht op ontwikkeling en telt 230 medewerkers. We streven continu naar verbetering en hebben daarbij als uitgangspunt: slagvaardigheid, vernieuwing en eigen verantwoordelijkheid. Die instelling vragen wij ook van onze medewerkers en daarom zoeken wij bij nieuwe collega's vooral naar twee dingen: durf en drive.

Het team
Als Juridisch Medewerker Handhaving Wabo werk je in het team Vergunning en Handhaving. Voor dit team zijn o.a. de volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • We spelen snel in op huidige en toekomstige ontwikkelingen;
  • We sturen op proces, resultaat en kwaliteit;
  • We hebben een duidelijke functiescheiding tussen vergunningen en toezicht, waarbij het toezicht een onderdeel uitmaakt van het cluster handhaving.

Het team Handhaving houdt zich bezig met een tijdige en kwalitatief goede afwikkeling van individuele verzoeken om handhaving en advisering. Daarnaast is het cluster verantwoordelijk voor een proactief toezicht en handhaving van Wabo, APV en bijzondere wetten, mede op basis van gemeentelijk beleid en projectplannen.

Wat ga je doen?
Als Juridisch medewerker Handhaving Wabo ben jij, samen met je 5 collega’s, binnen de gemeente het aanspreekpunt op het gebied van handhaving. Je biedt ondersteuning bij juridische vraagstukken op het gebied van toezicht en handhaving op basis van de Wabo en het omgevingsrecht. Je stelt handhavingsbesluiten op, voert gesprekken met interne/externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met het team Vergunning verlening en de andere partners binnen de gemeente.

Ook houd jij je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Adviseren en zorgen voor de afwikkeling van het handhavingsproces;
  • Ondersteuning van de seniorjuristen bij het uitvoeren van complexe procedures;
  • Handhaving op de afhandeling van klachten, gespecificeerd op handhaving;
  • Het behandelen van bezwaar- en beroepschriften bij handhavingsprocedures en
  • Je vertegenwoordigt het bestuur bij de behandeling van bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures en je signaleert risico’s en onderneemt hier wanneer nodig actie op.

Wie zoeken wij?
Je bent in het bezit van een juridisch afgeronde opleiding op hbo niveau. Je hebt werkervaring op het gebied van de Wabo. Je bent een gedreven professional, met uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en voldoende daadkracht om handhavend op te treden. Je hebt een dienstverlenende instelling. Verder ben je proactief en kritisch ingesteld over het effect van de gemeentelijke regelgeving. Je bent een verbinder, initiatiefrijk en resultaatgericht. Je kunt goed overzicht houden over alle werkzaamheden en taken die zich in jouw team afspelen.

Wij bieden
In de eerste plaats natuurlijk een leuke job, in een dynamische gemeente en in een prettig team.

Op deze functie is functieschaal 9 (vakspecialist B) van toepassing; minimaal € 2.756 en maximaal € 4.048 bruto per maand op basis van 36 uur. 

Bovendien heeft Soest een eigentijds pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden, kopen/verkopen verlofuren, bedrijfsfitness, tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer en studiefaciliteiten.

Verder ontvang je naast het salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 17,05% over je salaris. Met het IKB beschik je over keuzevrijheid en eigen zeggenschap over deze financiële ruimte. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar. Na dit jaar wordt in de regel bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden de tijdelijke overeenkomst omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Solliciteren & informeren
Ben je enthousiast geworden en herken jij je helemaal in het geschetste profiel? Laat dit dan blijken in je motivatiebrief die je samen met je curriculum vitae uiterlijk 3 januari 2021 uploadt via onze sollicitatiepagina. Je kunt je brief richten aan Kees Kuitert, HR-adviseur. Vermeld daarbij het vacaturenummer SST20-58DV.

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Karen Starink, teamleider Vergunning en Handhaving, (035) 609 34 68 of Lydia Soolsma, coördinator Handhaving, (035) 609 36 27. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Carla Westeneng, recruiter, 035-6093033.

Delen? Ja, graag! Acquisitie? Nee, dank je!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid