Coördinator Klachtenloket

Jouw rol als Coördinator Klachtenloket is een uitdagende, verantwoordelijke positie die een groot beroep doet op jouw juridische expertise, kennis van de branche, leiderschap, tact en communicatiekracht. De Geschillencommissie groeit uit tot hét kennis- en expertisecentrum voor klachten en geschillen in Nederland.
Het Klachtenloket Kinderopvang (KLK) speelt hierin een cruciale rol. Ouders, PM’ers, kinderopvangorganisaties en overheid vinden hier een aanspreekpunt voor al hun vragen en klachten. Bij die vraag of klacht worden zij verder geholpen door een deskundig team dat samen met hen op zoek gaat naar een passende oplossing. De coördinator stuurt niet alleen dit team aan, maar onderhoudt ook de contacten met alle betrokken partners in de branche. Investeren in kwalitatieve kinderopvang is investeren in gelijke kansen voor iedereen!

Jouw takenpakket

• Als meewerkend voorman/vrouw behandel je gecompliceerde juridisch-inhoudelijke en meer principiële zaken en bewaak je de voortgang.
• Met informatie, advies, bemiddeling en mediation ondersteun je alle betrokkenen om tot een passende oplossing te komen.
• Je geeft leiding aan de medewerkers van het Klachtenloket en stuurt scherp op kwaliteit door het analyseren van knelpunten en het doorvoeren van verbeteringen.
• Je draagt de naamsbekendheid uit en onderhoudt contacten met mediators en met alle andere interne en externe partners (zoals brancheorganisatie,  ouderorganisaties, ministerie, etc.)
• Van klachten wil jij leren: je bent verantwoordelijk voor kennisdeling, zowel naar interne als externe stakeholders, over de inhoud, de procedures en de meerwaarde van het Klachtenloket.
• Je verzorgt de inroostering van medewerkers en levert relevante managementinformatie aan.
• Je neemt deel aan de Stuurgroep Kinderopvang, al dan niet samen met de directeur.

Jouw profiel

• Als jurist (minimaal HBO, bij voorkeur WO) sta jij voor onze de onafhankelijke, onpartijdige rol.
• Met jouw expertise verdiep jij je snel in complexe juridisch-inhoudelijke vraagstukken.
• Als jij thuis bent in de kinderopvang sector is dat een pré.
• Dankzij jouw communicatieve kracht sta jij stevig in je schoenen en leg jij de verbinding naar collega’s en naar alle betrokken partijen.
• Je bent klantgericht, empathisch en gefocust op samenwerking.
• Met jouw kundigheid en enthousiasme zet je – in co-creatie met Communicatie – het Klachtenloket op de kaart als hét kennis- en expertisecentrum van de kinderopvang. Als gezicht van het Klachtenloket draag jij onze kwaliteit en betrouwbaarheid uit naar ondernemers, consumenten, politiek, media, etc.
• Bij jouw profiel past een salariëring van schaal 10.

Waar ga je werken?

Bij ons: De Geschillencommissie! Wij zijn dé instantie voor consumenten- en zakelijke klachten en geschillen in Nederland én bieden – net als de rechtbank – een toegang tot het recht. Klachten en geschillen lossen wij zo snel, eenvoudig, goed(koop) en laagdrempelig mogelijk op. Onze partners zijn de consumenten en patiëntenorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid. De Geschillencommissie heeft onafhankelijkheid en onpartijdigheid hoog in het vaandel staan. Het Klachtenloket Kinderopvang bevindt zich ‘onder het dak’ van De Geschillencommissie en opereert volstrekt onafhankelijk en onpartijdig van de 83 geschillencommissies.
Ons kantoor is gevestigd in Den Haag met ongeveer 50 medewerkers. Daarnaast zijn nog zo’n 500 professionals aan ons verbonden.

Kennismaken?

Voel jij je aangesproken door deze uitdagende vacature? Laten we dan snel met elkaar kennismaken.
Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 7 december naar vacatures@degeschillencommissie.nl t.a.v. Ed Stijnen


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist, Zakelijke dienstverlening