Juridisch medewerker

Jij, als Juridisch Medewerker, hebt een uitdagende, verantwoordelijke positie die een groot beroep doet op jouw juridische expertise en analyserend vermogen, plus een flinke dosis interne en externe communicatiekracht.

En waarom neem jij dit mee als ‘bagage’? Jouw werkveld bevindt zich midden in onze samenleving en daar gedij jij goed bij. Daarom lever jij elke dag weer een onderscheidende bijdrage waardoor De Geschillencommissie uitgroeit tot hét kennis- en expertisecentrum voor klachten en geschillen in Nederland.

Jouw takenpakket

• Je geeft intern en extern specialistisch juridisch inhoudelijke en procedurele informatie en ondersteuning. Intern zijn dat je collega’s op het bureau. Extern zijn dat o.a. de 500  professionals die aan ons verbonden zijn en de branche- en consumentenorganisaties.
• Je analyseert de juridische aspecten van het geschil, onderhoudt nauw contact met de commissie en houdt vakliteratuur bij. Zijn er belangrijke ontwikkelingen gaande binnen deze branches? Dan breng je dit onder de aandacht.
• Je monitort het functioneren van de geschillencommissies en formuleert verbetervoorstellen (op inhoud en proces). Tevens lever je een bijdrage aan periodieke rapportages neem je initiatief t.b.v. beleidsondersteunende en bedrijfsmatige werkzaamheden voor het MT.
• Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van documentatie zoals reglementen, verstrekt informatie voor op de website en je pakt overige juridische werkzaamheden actief op.

Jouw profiel

• Als juridisch medewerker (WO) heb je specialistische kennis van privaatrecht (met name verbintenissenrecht en consumentenrecht) en van de maatschappelijke en economische context van geschillen.
• Je hebt kennis van relevante Europese regelgeving.
• Je hebt inzicht in de structuren van branche- en consumentenorganisaties.
• Je bezit de vaardigheden om op onafhankelijke wijze komen tot oordeelsvorming, en juridische en procedurele vraagstukken in te schatten, te analyseren en op te lossen.
• Je kunt commissievergaderingen gedegen voorbereiden en leiden en aansluitend opvolgen van voorstellen en het rapporteren daarover.
• Je bent vaardig in het op de juiste toonzetting aandragen van argumenten en feiten.
• Je bent klantgericht, empathisch en gefocust op samenwerking.
• Bij jouw profiel past een salariëring van schaal 10 en is voor minimaal 32 uur per week.

Waar ga je werken?

Bij ons: De Geschillencommissie! Wij zijn dé instantie voor consumenten- en zakelijke klachten en geschillen in Nederland én bieden – net als de rechtbank – een toegang tot het recht. Klachten en geschillen lossen wij zo snel, eenvoudig, goed(koop) en laagdrempelig mogelijk op. Onze partners zijn de consumenten en patiëntenorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid. De Geschillencommissie heeft onafhankelijkheid en onpartijdigheid hoog in het vaandel staan. Het Klachtenloket Kinderopvang bevindt zich ‘onder het dak’ van De Geschillencommissie en opereert volstrekt onafhankelijk en onpartijdig van de 83 geschillencommissies.
Ons kantoor is gevestigd in Den Haag met ongeveer 50 medewerkers. Daarnaast zijn nog zo’n 500 professionals aan ons verbonden.

Kennismaken?

Voel jij je aangesproken door deze uitdagende vacature? Laten we dan snel met elkaar kennismaken.
Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 7 december naar vacatures@degeschillencommissie.nl ter attentie van Dennis Vervloed.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist, Zakelijke dienstverlening