Jurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De Algemene Onderwijsbond heeft ruim 86.000 leden in alle onderwijssectoren, van basisschool tot en met universiteit. De AOb (aangesloten bij de FNV) is daarmee de grootste onderwijsvakbond en belangenbehartiger van het onderwijspersoneel, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. De belangrijkste taak van de AOb is ervoor te zorgen dat de leden iedere dag hun werk goed kunnen doen, met de daarbij behorende professionele zeggenschap en arbeidsvoorwaarden.

Op de afdeling Algemeen Juridische Dienstverlening op het hoofdkantoor van de AOb in Utrecht bestaat de vacature voor

Jurist
(28 – 35 uur per week)
0,8 - 1,0 fte


De afdeling
De afdeling Algemeen Juridische Dienstverlening (AJD) behartigt de individuele en collectieve belangen van leden op rechtspositioneel en/of arbeidsvoorwaardelijk terrein door advisering, voorlichting en rechtsbijstand.
Op de afdeling werken 30 juristen en juridisch medewerkers; er is een eigen secretariaat met zeven personen.

Over de functie van Jurist
Als jurist voer je zelfstandig procedures en onderhandel je met werkgevers in juridische conflictsituaties. Verder stelt je contracten op, beoordeel je juridische besluiten en adviseer je ten aanzien van juridische aspecten bij cao-onderhandelingen en rechtspositionele regelingen. Samenwerking met de afdeling Collectieve Belangenbehartiging maakt dan ook onderdeel uit van de functie.

Wij vragen
Wij zoeken kandidaten met een universitaire opleiding Nederlands recht en met ervaring in arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht en/of bestuursrecht. De afdeling AJD wil nadrukkelijk inzetten op het voeren van procedures, namens individuele leden maar ook namens de AOb als cao-partij. Ervaring met het voeren van procedures en het bijwonen van zittingen is daarom een vereiste. Je beschikt over een scherpe juridische blik, weet snel tot de kern van het probleem door te dringen, onderhandelt effectief en laat niet alleen mondeling maar ook op papier zien dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Wij zoeken iemand die zo wel kan buffelen als met plezier zaken met betrekking tot andere rechtsgebieden uitpluist en met wie het prettig samenwerken is. Verder is van belang dat je goed je eigen werk organiseert en onder druk effectief blijft presteren.

Wat biedt AOB jou? (op basis van fulltime dienstverband)
Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal € 3.719,-- en maximaal € 5.133,-- bruto per maand. Daarbij komt nog 8 1/3% vakantietoeslag en 8 1/3% eindejaarsuitkering. De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer een werkweek van 35 uur, 224 vakantie-uren en de mogelijkheid 15 a.t.v. dagen op te bouwen. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie.

Informatie
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marcel Crum (hoofd AJD), telefoon 06-46282786. Informatie over de sollicitatieprocedure en/of arbeidsvoorwaarden is verkrijgbaar bij Annemarie Tesselaar, HR-adviseur, telefoon 06-50187684.

Interesse?
Indien je de gevraagde ervaring hebt en ook aan de overige functie eisen voldoet, ontvangen we graag vóór 4 januari a.s. je sollicitatiebrief t.a.v. Annemarie Tesselaar.
Deze kun je achterlaten op de sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Jurist, Juridisch Medewerker, Nederlands recht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs