Juridisch Adviseur Grondzaken

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een vacature voor een

Juridisch Adviseur Grondzaken

Omschrijving
Als Juridisch adviseur grondzaken bij de gemeente Leidschendam-Voorburg draait het om jouw passie voor gebiedsontwikkeling. Een helder plan op papier zetten. Gesprekken aangaan met projectleiders, advocaten, inwoners, organisaties, (markt)partijen en collega’s. Écht goed luisteren, doorvragen en vertalen naar een sterk advies richting college en raad. Dat maakt jou een uitstekende juridisch adviseur grondzaken. Daarnaast denk je mee over omgevingswet en de nieuwe rol van de gemeente hierin.

Wat ga je doen?

 • Je bent specialist en adviseur bij juridische vraagstukken op het gebied van: gebiedsontwikkeling, ruimtelijke- en bouwprojecten en de strategische inzet van grondbeleidsinstrumenten.
 • Je adviseert bij ruimtelijke initiatieven en projecten over kostenverhaal, gronduitgifte, grondbeheer en – verwerving. Ook denk je actief mee over de fiscale aspecten van de gronduitgiftes en grondexploitaties.
 • Je adviseert de bestuurlijke besluitvorming over de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
 • Je stelt zelfstandig intentie-, anterieure- en koopovereenkomsten op bij complexe privaatrechtelijke zaken voor grondverwerving, - uitgifte en gebiedsontwikkeling.
 • Je kunt worden ingezet worden bij projecten, zoals het project Snippergroen of de herontwikkeling van een gebied.
 • Je krijgt energie van onderhandelen met allerlei partijen zoals: ontwikkelaars, woningbouwcorporaties en externe initiatiefnemers.
 • Tot slot adviseer je over zakelijke rechten, zoals recht van opstal of erfpacht, en de vestiging hiervan. In voorkomende gevallen adviseer je over beleidsontwikkeling, aanbesteding en staatssteun.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
 • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring binnen een vergelijkbare rol.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwe omgevingswet en blijft graag op de hoogte van nieuwe ontwikkeling en wetgeving binnen je vakgebied.
 • Je bent sparringpartner voor college en raad en schrijft scherpe (beleids)adviezen.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van bestuurlijke besluitvormingsprocessen
 • Je hebt communicatief vaardig en weet je zowel schriftelijk als mondeling goed uit te drukken.
 • Je krijgt energie van adviseren en onderhandelen.

Wat bieden wij

 • Een salaris van maximaal € 5169,- bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel bij 36 uur per week).
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een Individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris. Dit kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan een opleiding of voor het kopen van extra vakantiedagen.
 • Een ruim aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten ook binnen andere organisaties in het netwerk van Werken in Haaglanden.
 • Een Iphone en laptop om je werk goed te kunnen uitvoeren.

Over de organisatie
De gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Wij geven vorm aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever, gebruik makend van nieuwe technologieën. Onze ambitie is om de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Over het team
De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 85 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling, en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Het team locatie-ontwikkeling bestaat uit circa 20 deskundigen op de vakgebieden stedenbouw, omgevings- & privaatrecht, planeconomie en geo-informatie. Het team initieert, begeleidt en faciliteert ruimtelijke ontwikkelingen met als doel een goed leefklimaat voor haar inwoners te realiseren en ruimte te bieden voor ondernemers. Dit doen we onder andere door middel van ontwikkelvisies, ruimtelijke kaders, contractvorming, planologische procedures en integrale strategische advisering van bestuur en management. Hierbij kunnen medewerkers zowel vakinhoudelijk als procesmatig ingezet worden. Verder levert het team een actieve bijdrage aan het programma Omgevingswet.

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sheraida teamleider, via telefoon 14070. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frederique van Belkum, recruiter, via 06-22590787.

Solliciteren
Je kan tot en met 11 december 2020 reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid