Junior Jurist

Junior Jurist bij de Nederlandse Zorgautoriteit

Met jouw creatieve ideeën, nieuwsgierigheid én oog voor samenwerken, los je als junior jurist eerstelijnszorg bij de Nederlandse Zorgautoriteit juridische vraagstukken op. Samen met diverse partijen in de zorg draag jij bij aan betaalbare en goede zorg.

Oplossingen voor de zorg

De unit Eerstelijnszorg is verantwoordelijk voor het beleid en de bekostiging van de eerstelijnszorg, zoals huisartsenzorg, wijkverpleging, mondzorg of apotheekzorg. Ons werk heeft een grote juridische component. Zijn de beleidsregels conform de wet? Wat kan of moet anders? Samen met je collega’s adviseer je ons daarover, zowel proactief als achteraf en zorg je ervoor dat ons werk elke toets kan doorstaan. Wij werken in multidisciplinaire projectteams, je werkt daarom samen met collega’s van diverse afdelingen, elk met hun specifieke inbreng.

Het belang van de burger als hoogste prioriteit
Daar staan wij als Nederlandse Zorgautoriteit voor. We vinden het belangrijk dat alle inwoners van Nederland erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is mochten zij dit nodig hebben. Vanuit dat perspectief maken wij regels en houden we toezicht op de zorg. We geven er niet voor niks jaarlijks 90 miljard euro aan uit. Werken bij de NZa betekent afwisselend en soms spannend werk waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg. En dat samen met aanbieders, verzekeraars, patiënten en de politiek.

Als junior jurist in de eerstelijnszorg werk je met ruim twintig collega’s. Afwisselend werk, in een mix van zelfstandigheid en samenwerking. Er wordt hard gewerkt, maar we vinden het ook belangrijke om af en toe leuke dingen met elkaar te ondernemen. We helpen elkaar als dat nodig is en stimuleren eigen initiatief.

Iets betekenen voor de maatschappij
En een bijdrage leveren aan de zorg in Nederland is wat jij belangrijk vindt in je werk. Met jouw creativiteit en nieuwsgierigheid denk je op innovatieve wijze mee over oplossingen voor complexe vraagstukken. Je bent scherp, kritisch en nauwgezet als het gaat om de juridische inhoud van het werk. Je kunt creatief en flexibel meedenken over vraagstukken, maar als dat nodig is verdedig je je standpunt met verve. Daarnaast heb jij:

  • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van recht, bijvoorbeeld bestuursrecht of economisch recht.


Waardering voor je werk
Die hebben wij zeker. Daarom bieden we je een functie die inhoudelijk uitdagend is en waarvan het onderwerp op veel belangstelling kan rekenen:

  • een salaris van maximaal € 4.430 (schaal 10) met de mogelijkheid om door te groeien.
  • flexibele werktijden.
  • een mooie balans tussen thuiswerken en op kantoor (50/50)
  • een reiskostenvergoeding.
  • een pensioenregeling bij het ABP.
  • een eindejaarsuitkering.
  • 166 vakantie-uren per jaar en de mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen.
  • opleidingen, trainingen en de mogelijkheid om door te groeien.
  • een smartphone en een laptop.


Solliciteren
Doe je via onderstaande sollicitatiebutton, waarna je je motivatiebrief en cv kunt uploaden. Na 2 gesprekken, een online assessment en het controleren van je referenties doen we je een voorstel. Voordat je in dienst treedt vragen we nog wel om een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’. 

Wil je eerst meer informatie over de functie? Eline de Kogel, unitmanager Eerstelijnszorg, kan je er alles over vertellen via 06 – 51 53 51 30.

De NZa wil divers zijn, net als de samenleving. Naast je motivatie en talenten, breng je dus ook je geslacht, genderidentiteit, afkomst, leeftijd, geaardheid of arbeidsbeperking mee. Solliciteer en werk mee aan goede en betaalbare zorg voor alle inwoners van Nederland!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid