Advocaat

Land
Nederland
Plaats
Utrecht
Groepsonderdeel
Centrale Eenheden Rabobank
Referentienummer
180000FU
Publicatiedatum
Mar 2, 2018

Ben jij een proces-advocaat met belangstelling voor het bankbedrijf en een voorliefde voor complexe zaken?

Advocaat
Utrecht, 36 uur

De functie 
Als advocaat binnen het team Special Projects behartig je de belangen van Rabobank in omvangrijke, complexe en vaak internationale zaken. Het team procedeert zelfstandig, maar werkt, waar nodig, ook samen met nationale en internationale advocatenkantoren. Als advocaat binnen het team hou je je bezig met diepgravend onderzoek naar de feiten en het toepasselijke recht en het schrijven van (delen van) processtukken, maar ook met het adviseren over- en bewaken van de (proces)strategie. Daarbij hou je voortdurend oog voor de bredere belangen van de bank. Je bekijkt de zaken niet alleen met een civielrechtelijke bril, maar ook vanuit een toezichtrechtelijke, commerciële en reputationele invalshoek. Al deze belangen neem je mee in je processtukken en adviezen, waarbij je deze ongelijke grootheden soms tegen elkaar zult moeten afwegen. Het vinden van een passende oplossing, daar gaat het uiteindelijk om.

Het team
Het team Special Projects maakt onderdeel uit van Rabobank Advocaten, waar op dit moment in totaal 17 advocaten werkzaam zijn. De advocaten zijn in dienst van Rabobank en er wordt uitsluitend opgetreden voor entiteiten binnen de Rabobank groep. Rabobank Advocaten voert een brede civiele procespraktijk, waarbij de nadruk ligt op het bancair aansprakelijkheidsrecht, insolventierecht, goederenrecht en internationaal handelsrecht.

Wij vragen

  • Minimaal een afgeronde advocaat stage
  • Minimaal anderhalf jaar werkervaring in de civiele procespraktijk
  • Uitstekende beheersing van het civiel procesrecht
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
  • Kennis van banken, economie en bedrijfskunde zijn een pré, evenals kennis van Amerikaans of Engels civiel recht


Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellenherken je in jezelf de volgende competenties:

  • Leergierigheid
  • Flexibiliteit
  • Overtuigingskracht


Wij bieden
Wij bieden je de kans om met een sterk team de belangen van Rabobank te behartigen in zaken met een grote impact op de organisatie. Daarbij krijg je de ruimte om zowel de feitelijke als de juridische problematiek tot op de bodem uit te zoeken. Je zult hierdoor niet alleen het toepasselijk recht, maar ook het bankbedrijf zelf steeds beter leren kennen. Door de mogelijkheid om (samen) te werken aan internationale zaken kun je je juridische horizon bovendien steeds verder verbreden.

Verder bieden wij je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoogte van het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.

Aanvullende informatie
Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Marielle Jenneskens, Recruiter, 0610528552.
Deze vacature staat open tot en met 29 april 2018.

Solliciteren 
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via de “Solliciteer” button onderaan deze pagina. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Marielle Jenneskens, Recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, Utrecht, advocaat, jurist, recht.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Financiele dienstverlening