Juridisch Medewerker

Juridisch Medewerker

Over ons
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kan je terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en bij het verhalen van schade. Met ruim 940 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen wij jaarlijks 200.000 mensen.

Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk op voor de belangen van slachtoffers. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder.

Hoe help jij onze cliënten verder?
Na een misdrijf, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Juridische Dienstverlening informeert slachtoffers over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten. Ook ondersteunen wij het slachtoffer bij het verwerken van de gebeurtenis en waar mogelijk helpen we bij het verlichten van de materiële en immateriële schade.

Wij nemen deel aan de Zorgvuldig, Snel en op Maat (ZSM) werkwijze, waarbij we met het OM, de politie en andere ketenpartners veelvoorkomende overtredingen en misdrijven op daadkrachtige wijze aanpakken. In de ZSM-werkwijze wordt zo spoedig mogelijk na aanhouding van de verdachte een beslissing genomen over het afdoeningstraject. Onze taak hierbij is zorgen dat er recht wordt gedaan aan de positie van het slachtoffer.

Wat ga je doen?

 • Als juridisch medewerker geef je slachtoffers uitleg over het strafproces en verwijst eventueel door voor vervolghulp;
 • Je biedt ondersteuning bij het opstellen en onderbouwen van vorderingen van de benadeelde partij en stelt slachtofferverklaringen op;
 • Je staat slachtoffers bij tijdens een zitting in de rechtszaal;
 • Je gaat werken vanuit Dordrecht en/of Rotterdam.


Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding Rechten of SJD;
 • Een proactieve, betrouwbare en deskundige houding met oog voor de situatie van slachtoffers;
 • Ambities om je verder te ontwikkelen op het gebied van schadeverhaal;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden en resultaatgerichtheid;
 • Flexibiliteit, je bent 7 dagen per week inzetbaar (ook in de avonduren) en bereid om op andere locaties in de regio te werken.


Wat bieden wij jou?
Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan van maatschappelijk belang bij een betrokken organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.

De cao Sociaal Werk is van toepassing. Je krijgt onder andere een:

 • individueel loopbaanbudget
 • NS-Business Card op basis van 2e klas
 • individueel keuzebudget*
 • arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met zicht op verlenging
 • salaris € 2.712 - € 3.864 (schaal 8)


* Hierdoor heb je de keuze om de 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering om te zetten naar geld, scholing of vrije tijd.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Moniek Peters, teamleider Juridische Dienstverlening via m.peters@slachtofferhulp.nl.

Solliciteren op de functie van Juridisch Medewerker
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 13 januari.

Als je bij ons gaat starten vragen we jou een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Juridisch medewerker, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening