Hoofd Juridische Zaken

Hoofd Juridische Zaken (1,0 fte)

Functie

Het betreft een uitdagende en zelfstandige functie in een centrale en aansturende positie. Als hoofd Juridische Zaken vervul je twee rollen: je bent een belangrijke juridisch adviseur en kritische sparringpartner van het College van Bestuur en van de leiding van faculteiten en diensten. Daarnaast geef je leiding aan de afdeling Juridische Zaken en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de juridische advisering binnen de universiteit.

We zoeken een gesprekspartner op niveau, die juridisch inhoudelijk breed en stevig onderlegd is. Je draagt bij aan de juridische kaderstelling en regelgeving van de Universiteit. Als leidinggevende ben je coachend, heb je lef, toon je leiderschap en laat je zien wat je beweegt. Iemand die medewerkers loslaat, gebruik maakt van ieders kwaliteiten, en anderen de ruimte en het vertrouwen geeft om het eigen leiderschap te ontwikkelen. Je bent je bewust van de eigen voorbeeld- en leiderschapsrol en bevordert samenwerking over grenzen heen.

Profiel

  • Je bent dienstverlenend, oplossingsgericht en zoekt verbinding met collega’s binnen de universiteit en bij andere universiteiten.
  • Je bent analytisch, een strategisch denker, omgevingsbewust.
  • Je speelt proactief in op veranderingen in de wetgeving en binnen de organisatie.
  • Je bent communicatief sterk en bezit goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels.
  • Vanzelfsprekend heb je een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht.

                   
Aanbod
Wij bieden een dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.453,- en maximaal € 6.940,- (schaal 14 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De afdeling Juridische Zaken van de Universiteit Utrecht ondersteunt het College van Bestuur en de leiding van faculteiten en diensten bij uiteenlopende juridische vragen: van onderwijsrecht tot aanbestedingen, van wetenschappelijke integriteit tot arbeidsvraagstukken, van aansprakelijkheid tot auteursrecht. De afdeling houdt wet- en regelgeving in de gaten en vertaalt die naar regelgeving binnen de universiteit. De afdeling adviseert bij het opstellen en beoordelen van belangrijke contracten, begeleidt het management en HR-adviseurs bij rechtspositionele kwesties en ondersteunt onder meer de commissies wetenschappelijke integriteit, studentenbezwaren en ongewenst gedrag. De afdeling bestaat uit 22 medewerkers.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan vanaf 11 januari 2021 contact op met: Lucette Teurlings via l.m.teurlings@uu.nl of Leon van de Zande via l.a.vandezande@uu.nl.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.               

Reageren uiterlijk
17/01/2021


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overig, Universiteit/HBO Onderwijs