Senior jurist Aanbestedingsrecht

Senior jurist Aanbestedingsrecht (0,7 - 0,8 fte)

Functie

Ben jij een ervaren jurist, met veel kennis van aanbestedingstrajecten? Hou je van uitdaging en complexe vraagstukken? En doe je graag maatschappelijk relevant werk? Dan is de Universiteit Utrecht op zoek naar jou!

Er zijn veel unieke aanbestedingstrajecten binnen onze universiteit. Per jaar zijn er 25 tot 40 Europese aanbestedingen. Het Inkoop- en Aanbestedingscentrum verzorgt de (Europese) aanbestedingen, waarbij de afdeling Juridische Zaken adviseert over de juridische aspecten. Bij complexe aanbestedingen is er veel vraag naar juridische ondersteuning. Ook is er behoefte aan advies bij problemen tijdens de uitvoering van lopende contracten. Het huidige team van vier (medior en senior) aanbestedingsjuristen zoekt daarom versterking. We zoeken een senior jurist die gaat voor kwaliteit.

Wat ga je doen?
De functie van senior jurist is veelzijdig en uitdagend:

 • Je bent verantwoordelijk voor de juridische inhoud van (Europese) aanbestedingsdocumenten. Ook adviseer je collega’s van het IAC of de directie Vastgoed & Campus over cruciale keuzes in aanbestedingstrajecten en bij het opstellen van documenten. Je verzorgt de juridische toets.
 • Inhoudelijk is er veel variatie in de aanbestedingen. Je hebt te maken met leveringen voor faculteiten (bijvoorbeeld biologisch veevoer of een helium-terugwininstallatie), facilitaire dienstverlening (zoals catering en schoonmaak), ICT (denk aan het roostersysteem of het bibliotheeksysteem) en vastgoed (een complexe renovatie in de binnenstad, een circulaire parkeergarage op het Utrecht Science Park of het realiseren van een proeftuin met de modernste laadpalen).
 • Je verzorgt de beantwoording van juridische vragen of bezwaren van (potentiële) inschrijvers.
 • Ontstaan er problemen tijdens de uitvoering van een contract? Dan adviseer jij de betrokken contract- en leveranciersmanager over mogelijke juridische oplossingen.
 • Je werkt zelfstandig. Maar je kan altijd sparren met je collega’s uit het team van aanbestedingsjuristen. En zij sparren graag met jou! Sowieso is er veel onderlinge afstemming binnen JZ. We streven samen naar eenduidige dienstverlening en optimale adviezen.


Kortom: een afwisselende functie met veel maatwerk. Je werkt samen in een fijn team, met een heel collegiale werksfeer. Je hebt bovendien veel ruimte om je eigen agenda in te delen.

Profiel

 • Als ervaren jurist ga je voor kwaliteit en voor het beste resultaat, samen met je collega’s.
 • Je bent een ervaren jurist met actuele kennis van het (Europees) aanbestedingsrecht.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met ICT- en/of vastgoedaanbestedingen.
 • Je bent een doortastende, stevige, communicatief vaardige adviseur. Je voelt je thuis bij uitdaging, in een complexe omgeving.
 • Je bent proactief. Je zet je expertise graag in voor het beste resultaat. Je houdt overzicht en blijft in control. Onder tijdsdruk werken gaat jou goed af.
 • Je bent taalkundig zeer secuur en werkt nauwkeurig.
 • Je bent een prettige samenwerker. Je deelt kennis en staat open voor je collega’s. Collegiaal contact en reflectie, dat past bij jou.


Aanbod
Het betreft een dienstverband (0,7 - 0,8 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.538,- en maximaal € 5.826,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van de Algemene Directie en bestaat uit 19 juristen. Die adviseren het College van Bestuur en de leiding van faculteiten en diensten op juridisch gebied. De afdeling zorgt ervoor dat de interne regelgeving van de universiteit op orde is en dat medewerkers weten hoe ze daarmee om moeten gaan, biedt ondersteuning aan diverse commissies die zich buigen over bezwaren, geschillen of klachten en verzorgt de voorbereiding van de besluitvorming daarover door het College van Bestuur. Enkele juristen zijn nauw betrokken bij het vorm geven aan onderzoeksamenwerkingen, anderen ondersteunen bij de totstandkoming van belangrijke zakelijke overeenkomsten. Daarnaast adviseert de afdeling bij juridische kwesties waarmee grote financiële of andere belangen zijn gemoeid.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
mr. Myriam Nijssen (hoofd Juridische Zaken), via m.h.j.g.nijssen@uu.nl of 06 38 29 52 16.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk
17/01/2021


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs