Ervaren jurist in de zorg (Jeroen Bosch Ziekenhuis/ Den-Bosch)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ervaren jurist in de zorg

Ben jij een bevlogen jurist met kennis op het gebied van civiel- en privacy recht? Heb jij als jurist een bijzondere interesse voor de zorg? Zijn de woorden, professioneel, gedreven en teamplayer jou op het lijf geschreven? Reageer dan snel!


Juridische zaken
Het team juridische zaken is in hoge mate zelfsturend, en bestaat momenteel uit twee senior juristen, een juridisch adviseur privacy, een schadebehandelaar en ondersteunend medewerkers.  We zijn op zoek naar een senior jurist ter vervanging van één van onze collega’s. Binnen het team juridische zaken staan professionaliteit, gedrevenheid en samenwerken centraal.

Het team juridische zaken maakt onderdeel uit van het bureau bestuursondersteuning. Het bureau bestuursondersteuning bestaat uit diverse teams en functionarissen die de raad van bestuur ondersteunen en adviseren bij besluitvormingsprocessen, medezeggenschapsaangelegenheden, juridische vraagstukken en strategieontwikkeling. De afdeling wordt geleid door de secretaris raad van bestuur.


Wat ga je doen?
Als jurist binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis werk je enerzijds in hoge mate zelfstandig, anderzijds vergt de functie ook veel samenwerking.  Je werkt met en voor alle geledingen in het ziekenhuis; de raad van bestuur, het management, medisch specialisten, zorgprofessionals en ondersteunende afdelingen (kwaliteit & veiligheid, marketing en communicatie, het servicebedrijf, etc.).

Je verricht uiteenlopende werkzaamheden binnen het juridisch domein, in het bijzonder  op het gebied van civiel- en privacy recht. Het takenpakket is zeer divers en bestaat onder meer uit het analyseren van complexe juridische vraagstukken, het wegen van diverse belangen en het geven van voorlichting en (gevraagd en ongevraagd) juridisch advies.

Je draagt zorg voor juridisch-inhoudelijke beoordeling van (Engelstalige) contracten zoals inkoopcontracten, verwerkersovereenkomsten en clinical trial agreements. Op het gebied van samenwerking met andere organisaties stel je ook zelf contracten op  Je adviseert over privacyvraagstukken en werkt hierbij nauw samen met de juridisch adviseur privacy.

Je biedt ondersteuning in juridische procedures, onder meer bij tuchtcolleges voor de gezondheidszorg en procedures bij de Geschillencommissie Zorg. Je adviseert over gezondheidsrechtelijke vraagstukken van uiteenlopende aard. Ook beoordeel je aansprakelijkheidsvraagstellingen met de schadecoördinator en in samenspraak met onze verzekeraar.


Wat vragen wij van jou?
We zijn op zoek naar een senior jurist met minimaal 8 jaar relevante werkervaring als jurist binnen een organisatie of binnen de advocatuur, bij voorkeur op het gebied van contracten- en privacy recht. Kennis en ervaring met het gezondheidsrecht is een pre. Indien deze expertise nog niet aanwezig is, verwachten wij dat je bereid bent, om je hierin nader te ontwikkelen. Je beschikt over een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht.

Als ervaren jurist binnen het JBZ beschik je over een bijzondere interesse voor de zorg en de ziekenhuiswereld. Je houdt van een dynamische werkomgeving en bent stressbestendig. Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, bent resultaatgericht, werkt zelfstandig en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je begrijpt de diverse bestuurlijke verhoudingen binnen het ziekenhuis, weet de juiste vragen te stellen en geeft deskundig advies.

Samenwerking is één van je kernkwaliteiten. Je zoekt continu de verbinding, je brengt enthousiasme en energie mee en je bent daarnaast praktisch ingesteld zonder de juridische beoordeling uit het oog te verliezen. Je denkt in kansen en mogelijkheden en bent oplossingsgericht. Tot slot ben je zeer integer, betrouwbaar en kun je goed relativeren.


Wat bieden wij jou?
Een zeer afwisselende, boeiende functie in een zelfstandig team met gedreven professionals. We zoeken een collega voor 28-36 uur per week. Het betreft een functie voor onbepaalde tijd. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring in FWG 65 of FWG 70 conform de cao Ziekenhuizen.

We investeren graag in jouw ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen. Duurzaamheid vindt het JBZ belangrijk en daarom vergoeden we ruim woon-werkverkeer indien je reist met het openbaar vervoer of de fiets. Gedeeltelijk thuiswerken is in overleg mogelijk.


Interesse in deze vacature?
Wij gaan graag met jou in gesprek! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw mr. Anke Janssen, ziekenhuisjurist (bereikbaar op telefoonnummer: 073-553 8120). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling werving & selectie op telefoonnummer 073-553 8675 of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-83190674.

Je cv en motivatiebrief kun je tot en met 31 januari 2021 versturen via het online sollicitatieformulier.

Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch