Jurist gezondheidszorg

Jurist Gezondheidsrecht

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij een jurist klacht- en tuchtrecht en/of heb je ervaring met maatschapsgeschillen en geschillen met betrekking tot een Medisch Specialistisch Bedrijf? Ben je daarnaast maatschappelijk betrokken en heb je een proactieve houding? Word dan onze collega!

Juridisch Advies & Rechtsbijstand (JAR)

Bij VvAA Juridisch Advies & Rechtsbijstand (JAR) werken meer dan 50 juristen die dagelijks zorgverleners bijstaan in diverse juridische kwesties. Nergens vind je zo’n bundeling van kennis over de gezondheidszorg als hier. Onze leden vertrouwen al decennia op de expertise van VvAA-juristen. Dat doen we vanuit de inhoud, gericht op de relatie en met grote betrokkenheid. In de behandeling van tuchtzaken zijn we zelfs marktleider. Als geen ander kunnen wij ook zaken collectief aanpakken. 

Jouw rol binnen het team

Je staat zorgverleners bij in de meest uiteenlopende juridische kwesties. Die betreffen onder meer klacht- en tuchtzaken, geschillen met zorgverzekeraars, geschillen binnen samenwerkingsverbanden (bijvoorbeeld maatschapsgeschillen), geschillen over overeenkomst van opdracht, herregistratiekwesties en adviezen over patiëntenrechten. Je behartigt in deze dossiers de belangen van onze leden zowel tijdens procedures als buiten rechte. Ook bestaat er de mogelijkheid om naast de dossierbehandeling presentaties te geven en artikelen te schrijven.

Je komt te werken in een professionele werkomgeving, waarin jouw juridische en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. De afdeling JAR en het gezondheidsrechtelijke team kenmerkt zich door veel vrijheid en autonomie. Het is dus van belang dat je zelfstandig kunt werken. In jouw team is veel expertise aanwezig, die onder meer wordt gedeeld in jurisprudentie-overleggen. Er zijn ook wekelijks teamoverleggen, waarbij de operationele gang van zaken wordt besproken. Het team wordt ondersteund door een juridisch assistent. Er wordt gewerkt met een digitaal dossiersysteem, zodat thuiswerken geen probleem is. Tot slot zijn er ruime mogelijkheden voor het volgen van zowel juridische als vaardigheidsopleidingen.

Bij voorkeur heb je ervaring met klacht- en tuchtzaken én maatschapsgeschillen, maar we willen je ook van harte uitnodigen te reageren wanneer je binnen één van deze rechtsgebieden werkervaring hebt opgedaan.

Wat vragen wij van jou?

• Je hebt aantoonbaar kennis van het gezondheidsrecht en, bij voorkeur, ervaring met dossierbehandeling en zelfstandige praktijkvoering op dit rechtsgebied.
• Je bent een proactieve, daadkrachtige, empathische jurist met een goede beheersing van de Nederlandse taal die goed zelfstandig kan werken.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een ledengerichte houding.
• Je werkt met enthousiasme mee aan het verder uitbouwen van VvAA als dé expert in gezondheidsrecht.

Wat krijg jij ervoor terug?

VvAA biedt je een afwisselende en uitdagende functie voor 32 tot 40 uur in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. We kennen ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand, flexibele werktijden, de mogelijkheid om extra verlof te kopen (als je belooft terug te komen) en korting op financiële producten (diverse verzekeringen). Groei en ontwikkeling vormen wat ons betreft de sleutel tot duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Een gezonde levensstijl hoort daarbij. Je krijgt korting op je fitness abonnement en kunt gebruik maken van een fietsplan. Ons hoofdkantoor zit in Utrecht en is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer én fiets. 

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 werken we momenteel maximaal thuis.

Meer informatie over de functie?

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Zend dan je motivatiebrief met cv naar VvAA via onze digitale sollicitatie-button. Als je op voorhand vragen hebt over de functie, kan je contact opnemen met Sabine Maters (06-82 97 39 33). 

Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure, waarbij onder andere een cv-controle wordt uitgevoerd en referenties worden opgevraagd.

VvAA Stem en Steun van & voor zorgververleners

Als collectief vormt VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door een arts, dierenarts en een tandarts die vonden dat ze samen sterker stonden, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een collectief van ruim 124.000 leden. Gezamenlijk laten we onze stem horen op zorgbrede onderwerpen als bezieling in de zorg, vrije artsenkeuze en vermindering van bureaucratie. Hiernaast ondersteunt VvAA individuele leden en hun zorgondernemingen in de vorm van kennisdeling, advies, ontwikkeling, verzekeringen en andere beroepsspecifieke dienstverlening. Afgestemd op hun situatie en mede ontwikkeld door en voor zorgverleners. Werken bij VvAA betekent dat je er mede voor zorgt dat zorgverleners er écht kunnen zijn voor hun patiënten. Welke rol je bij ons ook vervult. Kijk op vvaa.nl/werken-bij voor meer informatie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch