Senior Jurist privaatrecht

Senior Jurist privaatrecht

32 – 36 uur – Schaal 11 (arbeidsmarkttoelage mogelijk)

“Allrounder met ruime ervaring in gebiedsontwikkeling en een resultaatgerichte stijl van adviseren”

Binnen het Ruimtelijk Domein wordt er gewerkt aan tal van projecten in de ontwikkeling of herontwikkeling van onze stad. Vind jij het een uitdaging om de gemeente en haar projectleiders zo kundig mogelijk te adviseren bij het afsluiten van diverse overeenkomsten? Dat is mooi, want wij zoeken een Jurist Privaatrecht, met ruime ervaring in gebiedsontwikkeling. Maar we zoeken ook iemand die meer doet en kan dan alleen dat: namelijk op het vlak van aanbestedingsrecht, contractrecht en de verschillende vormen van publiek-private samenwerkingsverbanden (met soms een uitstapje naar een GR).

Wat ga je doen?

Deze vacature bestaat uit twee delen.

Het eerste deel (omvat globaal 24 uur per week) betreft het adviseren van onze afdeling Ruimtelijk Domein bij tal van projecten in de ontwikkeling of herontwikkeling van onze stad. Je gaat de gemeente adviseren bij vraagstukken op, met name, het privaatrechtelijk vlak. Je stelt diverse overeenkomsten op, zoals intentie-, samenwerkings-, koop-realisatie-, en anterieure overeenkomsten. Namens de gemeente onderhandel je over deze overeenkomsten om zodoende een juridisch robuuste en (bestuurlijk) gunstige overeenkomst te sluiten. Ook draag je zorg voor het opstellen en afsluiten van vastgoed gerelateerde overeenkomsten, zoals huurovereenkomsten en/of overeenkomsten tot vestiging zakelijke rechten, en tijdelijk gebruik. Je beoordeelt en corrigeert notariële akten (verkoop grond, opstalrechten, erfdienstbaarheden en kettingbedingen) en treedt juridisch op bij illegaal in gebruik genomen gemeentegrond. Dit doe je samen met een collega jurist privaatrecht.

Het tweede deel omvat een aantal andere privaatrechtelijke onderwerpen waarbij samenloop met bestuursrecht af en toe ook voorkomt. Het betreft hier voornamelijk het juridisch adviseren op en ondersteunen bij contracten voor diverse vakafdelingen, aanbestedingen en publiek/private samenwerkingen.

Je werkt, naast je directe collega, nauw samen met de collega’s van het ruimtelijk domein, de planeconomen van de afdeling Financiën en je collega senioradviseur privaatrecht en bestuursrecht van team juridische zaken.

Wat neem je mee?

Je bent analytisch en pro-actief. Je voorziet tijdig eventuele juridische risico’s die samenhangen met een project en schakelt hierop met de betreffende projectleider dan wel teamleider Ruimtelijk Domein. Een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen bij een gemeente is daarom onontbeerlijk. Verder ben je resultaatgericht en neem je verantwoordelijkheid niet alleen voor je eigen werk, maar ook voor de organisatie. Je bent open en enthousiast, hebt een praktische instelling en kunt goed en professioneel samenwerken in (project)teams.

Je bent in het bezit van een WO-diploma Rechten en hebt 5 jaar relevante werkervaring. Bij voorkeur heb je die werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie bij een gemeente.

Je hebt kennis van en ervaring in (of in staat je dit snel eigen te maken):

  • Gebiedsontwikkeling;
  • Privaatrecht, (affiniteit met) ruimtelijk ordeningsrecht en (Europees)aanbestedingsrecht;
  • Publiek-private samenwerkingen
  • Affiniteit met fiscaal recht (omzetbelasting en overdrachtsbelasting)
  • Planschade;
  • Kostenverhaal en grondexploitaties.

Afdeling Communicatie, Juridische Zaken en Onderzoek

Jouw thuisbasis is de afdeling Communicatie, Juridische Zaken en Onderzoek. De afdeling maakt onderdeel uit van het domein bedrijfsvoering waar de staffuncties zijn ondergebracht. De afdeling is verantwoordelijk voor de advisering aan de organisatie op de genoemde werkvelden. Binnen het werkveld juridische zaken worden naast de adviesfunctie ook eigen taken uitgevoerd zoals het behandelen van bezwaarzaken, beroepszaken, aansprakelijkstellingen, WOB (wet openbaarheid bestuur) verzoeken en klachtbehandeling.

Wat wij bieden
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van maximaal € 5.169,-  (functieschaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek met de mogelijkheid van een arbeidsmarkttoelage naar schaal 12. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Ook heeft Nieuwegein goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Louise Dorst, afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken, via telefoonnummer 06-10580201 of per e-mail: l.dorst@nieuwegein.nl.

Solliciteren?

Ben jij die stevige en proactieve Jurist Privaatrecht die wij zoeken? Je kunt tot en met 31 januari 2021 solliciteren op deze leuke en uitdagende baan.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid