Senior Jurist Energierecht

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Jurist

Als senior jurist heb je een focus op wet- en regelgeving en help je de leden van Netbeheer Nederland bij het bepalen van standpunten met betrekking tot een aantal belangrijke dossiers op het gebied van (energie)wet- en regelgeving. Hierbij kan worden gedacht aan wetgevingstrajecten zoals de herziening van de Elektriciteits- en Gaswet, de vertaalslag van EU-richtlijnen naar nationale wetgeving en de stelselherziening van het Omgevingsrecht.

Daarnaast adviseer je over de invulling van de wettelijke taken van de netbeheerders voor het doen van code(wijzigings) voorstellen aan de toezichthouder ACM.

Het takenpakker is geen moment saai, want in onze complexe omgeving doen zich van dag tot dag, discussies voor met stakeholders over de uitleg van wet- en regelgeving. Je bent ook betrokken bij juridische procedures, die onze advocaat soms moet voeren.

Je bent voortdurend op zoek naar oplossingen en blijft niet hangen in de (on)mogelijkheden van het heden.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Je bent het aanspreekpunt voor leden en collega’s op het gebied van relevante (energie)wet- en regelgeving en je adviseert (gevraagd en ongevraagd) over de interpretatie daarvan.

Je volgt de ontwikkelingen in de energietransitie en analyseert, vertaalt en ontwikkelt strategische beleidsdoelen op het gebied van wet- en regelgeving, gericht op de middellange- en lange termijn. Je werkt hierbij nauw samen met leden, collega’s, overheden, toezichthouders en belangenorganisaties.

Je treedt op als vertegenwoordiger en behartigt de belangen namens Netbeheer Nederland in (inter)nationale werkgroepen. Brengt de standpunten duidelijk over en beïnvloedt het beleid dat opgesteld wordt in deze (inter)nationale werkgroepen.

Je biedt juridische begeleiding en advies op het gebied van Energierecht, duurzame-energie-initiatieven, regulering, contractenrecht en energietransitie.

En je procedeert in kwesties over energie gerelateerde onderwerpen, al dan niet met bijstand van een externe advocaat.

PROFIEL

Je bent een ondernemende jurist met 6 – 10 jaar werkervaring. Je hebt aantoonbare ervaring en kennis van het energierecht met een holistische visie op het rechtstelsel en rechtsgebied. Tegelijkertijd breder bezig dan alleen met het juridisch inhoudelijke. Je bent een stevige gesprekspartner en uitstekend adviseur. Representatief en gemakkelijk bewegend in complexe samenwerkingsverbanden. Je werkt zelfstandig, bent proactief en kan ook goed in teamverband samenwerken. Je kunt hoofd- en bijzaken goed scheiden en bent in staat om vanuit overzicht regie te voeren. De competenties resultaatgericht, ‘opbouwen van relaties’, overtuigingskracht, communicatieve vaardigheden en integriteit zijn sterk ontwikkeld.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Netbeheer Nederland biedt:

  • Een verantwoordelijke baan voor 32-40 uur in het hart van de belangenbehartiging binnen een enthousiast team;
  • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, bestaande uit een Persoonlijk Budget van 18%, eindejaarsuitkering, ABP-pensioenregeling en opleidings- en mobiliteitsvoorzieningen;
  • Een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor een periode van een jaar, met uitzicht op een vast contract;
  • Standplaats Den Haag

De cultuur binnen Netbeheer Nederland is resultaatgericht, professioneel, dienstverlenend met een open informele stijl en biedt een goede balans tussen werk en privé.

INTERESSE?

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Marijn Artz, Bestuurssecretaris en Verenigingszaken, telefoonnummer: 06 – 22 40 92 52.

Wil je solliciteren? Richt je CV en motivatiebrief aan Fred Teerink (HR-adviseur), fteerink@netbeheernederland.nl

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Jurist, Juridisch, Overheid