Senior jurist

Senior jurist
Agentschap Telecom (AT)

Functieomschrijving

Een veilige en betrouwbare infrastructuur: daarvoor maken we ons sterk bij Agentschap Telecom. Als senior jurist lever je hieraan vanuit Groningen een forse bijdrage. Je richt je in beginsel op onze nieuwste taken, zoals de Wet digitale overheid en artificial intelligence. Interessant en uitdagend werk: je komt bij ons in aanraking met juridische thema’s die nog volledig niet zijn uitgekristalliseerd. Kom jij ons agentschap versterken?

Telecomsecurity. De Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen, die onder meer geldt voor internetknooppunten en energiebedrijven. Kunstmatige intelligentie. De Wet digitale overheid die de digitale toegang tot de overheid regelt. Al deze onderwerpen behoren tot het nieuwe(re) (cyber)takenpakket van Agentschap Telecom. Jij gaat ermee aan de slag. Bij deze nieuwe taken gaat het vaak om de uitvoering van EU-recht, waardoor ze een stevige juridische component hebben en er nog (bijna) geen jurisprudentie is. Dit vergt creativiteit én een goed rechtsgevoel om aan die nieuwe regels een goede invulling te geven.

Andere taken waarmee je als senior juridisch medewerker bijvoorbeeld aan de slag gaat:

 • De advisering over uitvoerings- of toezichtsaangelegenheden, bijvoorbeeld over de nieuwe regels over telecomsecurity, veilingen van frequenties, beveiliging en continuïteit van vitale telecom- en energienetten en artificial intelligence.
 • Het meedraaien in (inter)departementale werkgroepen over het opstellen van nieuwe wetgeving en/of beleid, of de implementatie van nieuwe EU-regelgeving. Denk hierbij aan de lagere regelgeving onder de Wet digitale overheid, het gebruik van telecomdata om corona te bestrijden of de implementatie van de nieuwe Europese Telecomcode.
 • Complexe bezwaar- en beroepszaken, bijvoorbeeld tegen de uitkomst van veilingen van mobiele of FM-frequenties.
 • Het meedraaien in organisatiebrede teams over uitvoerings- of toezichtsaangelegenheden om te zorgen voor een goede juridische verankering. Voorbeelden zijn het opstellen van sanctiebeleid, deelnemen aan een team dat een veiling uitvoert of het adviseren over het verplaatsen van bestaand frequentiegebruik om ruimte te maken voor 5G.


Welke werkzaamheden precies tot jouw takenpakket gaan behoren, is ook afhankelijk van de dynamische ontwikkelingen in de sector én van jouw kwaliteiten.

De kwaliteit van je werk is belangrijk, omdat de economische en maatschappelijke belangen van betrouwbare en veilige (telecom)infrastructuur groot zijn. Vaak wordt tegen veilinguitkomsten of verlengingsprijzen geprocedeerd en worden externe deskundigen ingeschakeld. Ook bij onze klassieke taak — het uitgeven van vergunningen voor mobiele communicatie en omroep — zijn we verweerder geweest in honderden procedures. Daarom komt bij elk juridisch product dat je aflevert een meelezer in beeld die actief meedenkt en helpt de juridische en bestuurlijke kwaliteit te borgen. Ook bieden we je ruime opleidingsmogelijkheden om je te ontwikkelen op de juridische inhoud en op vaardigheden om je werk kwalitatief goed te doen.

Functie-eisen

Je hebt:

 • een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht;
 • minimaal vijf jaar ervaring in een juridische functie;
 • ervaring met complexe juridische dossiers met grote financiële of maatschappelijke belangen;
 • bij voorkeur kennis van de Algemene wet bestuursrecht.


Je bent:

 • analytisch sterk, bent klantgericht en kunt mensen aanzetten tot acties;
 • creatief in het zoeken naar juridisch houdbare oplossingen om maatschappelijke problemen op te lossen;
 • bestuurssensitief en beschikt over een goede politieke antenne.


In je werk laat je zien dat je:

 • goed kunt samenwerken, effectief beïnvloedt en overtuigend bent;
 • ambitieus en leergierig bent;
 • zorgvuldig kunt werken, kwaliteit levert, zonder deadlines uit het oog te verliezen.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Wanneer je solliciteert bij Agentschap Telecom is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding zoals deze in de functie-eisen staat omschreven. Geef dit daarom duidelijk aan in je cv.
 • Na de sluitingsdatum is het niet mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Jouw kandidatuur wordt alleen in behandeling genomen wanneer je via de sollicitatiebutton reageert en je cv en motivatiebrief bijsluit.
 • We vragen je in je sollicitatiebrief en/of cv minimaal twee complexe dossiers op te nemen waaraan je een bijdrage leverde, waaruit die bijdrage in de kern bestond en waarom deze dossiers complex waren. Ontbreekt deze informatie, dan kunnen we je sollicitatie helaas niet meenemen in de procedure. Om deze functie goed uit te kunnen oefenen, is ervaring met complexe dossiers van groot belang.
 • Een case, competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om referenties in te winnen. Indien de selectiecommissie van deze optie gebruikmaakt, word je hiervan op de hoogte gesteld.
 • Je krijgt bij ons een vaste aanstelling (inschaling in schaal 12), tenzij we je hoofdzakelijk kunnen inzetten op tijdelijke taken. Dan bieden we je een contract van één of twee jaar en vindt inschaling plaats in schaal 11.
 • Na de sluitingsdatum is de vacaturetekst online niet meer zichtbaar. We raden je daarom aan om de tekst te downloaden en op te slaan, nadat je hebt gesolliciteerd.


Digitaal solliciteren
Agentschap Telecom (AT) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid