Senior Juridisch Adviseur Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie

Werver
Veiligheidsregio Utrecht
Locatie
Utrecht
Geplaatst
maandag 25 januari 2021
Sluit
vrijdag 26 maart 2021
Ref
20210249 - 176519
Functie titel
Jurist
Branche
Overheid
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter.Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio. 

Het team Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie van de afdeling HRM is op zoek naar een:

Senior Juridisch Adviseur Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie
36 uur per week (fulltime)

Wat ga je doen als Juridisch Adviseur?

  • Je adviseert het management en (collega)adviseurs over complexe juridische en rechtspositionele zaken. Het accent ligt op individuele casuïstiek;
  • In voorkomende gevallen adviseer je ook over juridische aspecten van projecten en algemene juridische vraagstukken;
  • Je begeleidt juridische procedures zoals bezwaar- en beroepszaken en je stelt (proces)stukken op;
  • Je werkt samen met jouw collega’s aan de verdere ontwikkeling van de juridische discipline binnen de afdeling HRM.

Ben jij dat?

  • Je bent een afgestudeerde jurist (WO) met kennis van het ambtenarenrecht en bij voorkeur ook het arbeidsrecht;
  • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring en ruime ervaring met (het voeren van) juridische procedures en de behandeling van disciplinaire procedures, bezwaar- en beroep;
  • Je bent omgevingsbewust en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, je snapt welke zaken gevoelig kunnen zijn;
  • Je bent analytisch zeer sterk, weet snel tot de essentie van zaken te komen en bent in staat om dit helder te verwoorden;
  • Je beschikt over uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent samenwerkingsgericht en gesprekspartner op verschillende niveaus in de organisatie.

Waar ga je werken? 
De afdeling HRM (ca. 29 fte) bestaat uit de teams: Beleid & Ontwikkeling, Advies, Personeels- en Salarisadministratie en Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie. Jij werkt in het laatstgenoemde team dat bestaat uit ruim 4 fte. 

Wat biedt Veiligheidsregio Utrecht jou? 
De functie is ingedeeld in schaal 12 (minimaal € 4.279,- tot maximaal € 5.872,- bruto per maand) voor 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). 

Het gaat hier om een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef. Bij goed functioneren wordt het dienstverband na een jaar omgezet in een vaste aanstelling. 

De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op bijvoorbeeld het inkopen van verlofuren of het volgen van een opleiding. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ. 

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur
Spreekt deze vacature jou aan? Ga naar onze sollicitatiepagina en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 10 februari 2021. De gesprekken zijn gepland in de week van 15 februari. 

Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met Roelianne Wevers, Manager arbeidsvoorwaarden en rechtspositie via e-mailadres: r.wevers@vru.nl of via telefoonnummer 06 53 12 56 93. Kijk voor informatie over onze organisatie op intranet en onze website.

In verband met de huidige situatie rondom Covid-19 zal het werving- en selectietraject er anders uitzien dan dat je wellicht gewend bent. Je wordt nader geïnformeerd over de wijze van invulling van deze vacature. 

Goed om te weten
Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent. 

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Juridisch Adviseur, Juridische Advisering, Arbeidsrecht, Ambtenarenrecht, Veiligheidsregio Utrecht, Jurist

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen