(Senior) advocaat-medewerker Mededingingsrecht

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

(Senior) advocaat-medewerker Mededingingsrecht

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor met 200 medewerkers, waarvan ruim 100 advocaten. Vanuit onze kantoren in Amsterdam en Eindhoven, werken wij wereldwijd voor een breed scala aan cliënten, van startups tot multinationals van naam en faam. Al vanaf de oprichting waren de oprichters vastbesloten om niet ingewikkeld te doen over advocatuur. Vooral dichtbij je cliënten staan, zo helder en kernachtig mogelijk zijn in alle adviezen en werk leveren dat in ruimere zin van betekenis kan zijn voor de samenleving: zo werken wij nog steeds. Het heeft een open, vriendelijke en informele cultuur gecreëerd, waarin hard gewerkt wordt op topniveau, maar tegelijkertijd veel aandacht is voor een gezonde balans tussen leven en werk. Om bij ons te passen hoef je op niemand te lijken. Sterker nog, dat is zelfs een pré. 

Voor onze sectie Mededingingsrecht & Europees Recht in Amsterdam zijn wij ter uitbreiding van de sectie op zoek naar een gedreven advocaat-medewerker met vijf tot acht jaar werkervaring die toe is aan een horizontale overstap.

Jouw nieuwe baan

Als advocaat-medewerker Mededingingsrecht werk je in een dynamische, nationaal én internationaal georiënteerde advies- en procespraktijk. Je geeft strategisch advies op directieniveau en adviseert ook met regelmaat aan de business-afdeling van onze cliënten. Het team heeft ruime ervaring met het vertegenwoordigen van cliënten in procedures voor Nederlandse en Europese mededingingsautoriteiten – zoals de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie – en rechterlijke instanties.

Samen met jouw collega’s behandel je vaak complexe, omvangrijke en grensoverschrijdende projecten en geschillen. Daarbij werk je zowel voor grote multinationals als ook voor nationale cliënten binnen onder andere de financiële sector, fashion & retail, zorg, media en technologie. Vanuit jouw praktijk heb je nauw contact met collega’s van andere secties binnen Kennedy Van der Laan. Zo werkt de sectie regelmatig samen met de secties Banking & Finance, Corporate/M&A, Commercial & International Trade en Procesvoering & Arbitrage. Dankzij de deskundigheid van het team, de praktische werkwijze en goede relatie met de toezichthouders zijn zij in staat om mededingingsrechtelijke risico’s voor cliënten te beperken en om geschillen met de mededingingsautoriteiten en andere toezichthouders effectief op te lossen.

De sectie bestaat op dit moment uit drie advocaten en wordt ondersteund door 
Marre, de secretaresse. Annemieke is met meer dan 25 jaar werkervaring een autoriteit op het gebied van Mededingingsrecht & Europees Recht, Martijn werkt 11 jaar binnen de sectie en Minke zit in de afrondende fase van haar advocaat-stage. Het team kenmerkt zich door een sterke inhoudelijke drive, informele sfeer en relaxte omgangsvormen.

Onze toekomstige collega

 • Is een leergierige, dienstverlenende en gedreven advocaat die zijn of haar sporen reeds heeft verdiend als advocaat bij een toonaangevend kantoor, in het bedrijfsleven of bij een mededingingsautoriteit;
 • Heeft tussen de 5 en 8 jaar werkervaring op het gebied van Mededingingsrecht. Opgedane ervaring met ondernemingen binnen de financiële sector is een pré; 
 • Is positief ingesteld, enthousiast en staat met beide benen op de grond;
 • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Heeft een praktische instelling en is to-the-point bij het opstellen van adviezen; 
 • Werkt zelfstandig maar ziet in dat je samen het beste resultaat bereikt;
 • Heeft een brede kijk op de wereld om ons heen.

Wij bieden jou

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden;
 • De openheid van een innovatief Nederlands kantoor, met grote (inter)nationale cliënten van naam en faam;
 • Een werkgever die oog heeft voor de balans tussen werk en privé, zo is parttime werken bijvoorbeeld een mogelijkheid;
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, een winstdelingsregeling, dertig vakantiedagen, een fietsregeling, een geheel verzorgde lunch en heerlijke koffie gemaakt door onze kantoorbarista;
 • Het Kennedy Van der Laan-gevoel. Benieuwd wat dat precies is? Kom dan eens langs om het zelf te ervaren.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Max Pieter, onze corporate recruiter of Martijn, advocaat op de sectie Mededingingsrecht & Europees Recht. Zo vinden we het geen enkel probleem om voorafgaand aan jouw sollicitatie (digitaal) een kop koffie te drinken om meer te vertellen over kantoor, het team en de openstaande functie.

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval ontvangen we jouw reactie graag via de solliciteren button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-medewerker, Juridisch