Advocaat-medewerker Verzekeringen & Aansprakelijkheid

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Advocaat-medewerker Verzekeringen & Aansprakelijkheid

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor met 200 medewerkers, waarvan ruim 100 advocaten. Vanuit onze kantoren in Amsterdam en Eindhoven, werken wij wereldwijd voor een breed scala aan cliënten, van startups tot multinationals van naam en faam. Al vanaf de oprichting waren de oprichters vastbesloten om niet ingewikkeld te doen over advocatuur. Vooral dichtbij je cliënten staan, zo helder en kernachtig mogelijk zijn in alle adviezen en werk leveren dat in ruimere zin van betekenis kan zijn voor de samenleving: zo werken wij nog steeds. Het heeft een open, vriendelijke en informele cultuur gecreëerd, waarin hard gewerkt wordt op topniveau, maar tegelijkertijd veel aandacht is voor een gezonde balans tussen leven en werk. Om bij ons te passen hoef je op niemand te lijken. Sterker nog, dat is zelfs een pré. 

Voor onze sectie Verzekeringen & Aansprakelijkheid in Amsterdam zijn wij ter uitbreiding op zoek naar een gedreven advocaat-medewerker met vier tot zes jaar werkervaring die toe is aan een horizontale overstap. Groei jij met ons mee?

Jouw nieuwe baan

Als advocaat-medewerker Verzekeringen & Aansprakelijkheid werk je in een dynamische advies- en procespraktijk aan de ondersteuning van verzekeringsmaatschappijen, hun klanten en andere spelers in de verzekeringswereld. Een praktijk die al sinds de oprichting behoort tot een van de kernspecialismen van ons kantoor. Onze diepgewortelde kennis van de commerciële context waarin verzekeringsmaatschappijen opereren stelt ons in staat om direct toepasbaar advies te geven over complexe juridische kwesties. Als advocaat-medewerker werk je mee in de gehele breedte van de praktijk.

Deze praktijk bestaat in de eerste plaats uit de behandeling van zeer uiteenlopende schadekwesties: van grote brand- en bouwschades tot bestuurders- en beroepsaansprakelijkheidsclaims tot complexe letselschades. Ook staan we beroepsbeoefenaars (waaronder advocaten, notarissen, accountants en artsen) bij in ingrijpende tuchtrechtelijke procedures en begeleiden we product recalls. 

Ook onze adviespraktijk is zeer divers. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om zeer uiteenlopende compliance-aspecten en het assisteren van klanten bij hun relatie met de toezichthouders. Daarnaast helpen we bij het opstellen van polisvoorwaarden, het sparren over (de juridische context van) nieuwe verzekeringsproducten en het opzetten van samenwerkingsverbanden binnen de markt.

De sectie bestaat op dit moment uit 20 advocaten - waarvan 6 partners - en is daarmee de grootste praktijkgroep binnen Kennedy Van der Laan. Het team kenmerkt zich door een sterke inhoudelijke drive en informele omgangsvormen. Benieuwd naar jouw toekomstige collega’s? Neem dan eens een kijkje op 
onze medewerkerspagina.

Onze toekomstige collega

 • Is een leergierige, dienstverlenende en gedreven jurist die zijn of haar sporen reeds heeft verdiend als advocaat;
 • Heeft tussen de vier en zes jaar werkervaring binnen de advocatuur op het gebied van Verzekeringen & Aansprakelijkheid. Ervaring met de gehele breedte van onze praktijk is echter geen vereiste;
 • Is positief ingesteld, enthousiast en staat met beide benen op de grond;
 • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Komt met doortastende en creatieve oplossingen;
 • Werkt zelfstandig maar ziet in dat je samen het beste resultaat bereikt;
 • Heeft een brede kijk op de wereld om ons heen.

Wij bieden jou

 • De mogelijkheid om onderdeel te worden van het grootste team van specialisten op het gebied van Verzekerings- & Aansprakelijkheidsrecht binnen de Nederlandse advocatuur;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden;
 • De openheid van een innovatief Nederlands kantoor, met grote (inter)nationale cliënten van naam en faam;
 • Een werkgever die oog heeft voor de balans tussen werk en privé;
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, een winstdelingsregeling, dertig vakantiedagen, een fietsregeling, een geheel verzorgde lunch en heerlijke koffie gemaakt door onze kantoorbarista;
 • Het Kennedy Van der Laan-gevoel. Benieuwd wat dat precies is? Kom dan eens langs om het zelf te ervaren.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Max Pieter, corporate recruiter of Erik, advocaat & partner. Als je voorafgaand aan jouw sollicitatie langs wilt komen om meer te horen over kantoor, het team en de openstaande functie, ben je (digitaal) van harte welkom.

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval ontvangen we jouw reactie graag via de solliciteren button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-medewerker, Juridisch